4 entry daha
  • platelet'ten zengin plazma olarak türkçeleştirebileceğimiz uygulamanın kısaltılmış hali. sistemin temeli basit. kişiden alınan az bir miktar kan santrifüj ve mikro filtreleme gibi birtakım işlemlerinden geçiriliyor. bu sayede elde edilen iki madde açığa çıkıyor. prp (platelet rich plasma) ve ppp (platelet poor plasma). platelet'ten zengin plazmanın özelliği tamamen yapılandırıcı maddeleri içermesi. yani saçlı deri, yüz bölgesi, boyun-dekolte bölgesi gibi çevresel, yaş ve diğer faktörlerle yenilenmesi yavaşlayan bölgelere kişinin kendi yapılandırıcı hücreleriyle aktivasyon sağlamak olarak özetleyebiliriz.

    dışarıdan harici bir madde kullanılmadığı için alerjik anlamda vücudun reaksiyon göstermesi söz konusu değildir. ha bu herkese prp yapılabilir mantığını taşımamalı. tutup da kanser hastası birine prp işlemi gerçekleştirmek risklidir. (hücre taşınımı söz konusu) yine de günümüzde sporcu sakatlıklarından tutun da medikal estetiğe, saç ekimine kadar geniş ölçekli bir kullanım alanı söz konusu.

    şu unutulmamalı ki her prp, prp değildir. ucuz etin yahnisi meselesi burada da atalarımızın kullandığı doğru cümlelerden biri. şu an sektörde 250tl - 750tl arasında prp ücretleri mevcut. nasıl oluyor da bu kadar fark oluyor diye düşünmeden evvel bu işlem için gerekli 2 şeyi hatırlatmak istiyorum. bir prp kiti, iki santrifüj cihazı. bu ikisi dandik olunca yapılan işlemin hiçbir ehemmiyeti kalmıyor. prp kitiniz sağlam bir kit olacak ve ayrışmayı düzgünce yapacak. olabildiğince fazla sayıda trombositi güzelce tüpün içerisinde tutabilecek. bunu yapabilen kit pahalı, yapamayan ucuz. olay bu kadar basit aslında.

    işin bir de yapan ellerin yeteneği kısmı var. bu tip işlemlerde hekimin tekniği de önemli. tamam prosedüre herkes hakim ama bu tıpkı yemeğe kendi ellerinizdeki lezzeti katmak gibidir. standart bir enjeksiyon değildir prp işlemi. verimi maksimuma çıkarmak için uygulanan teknikler söz konusudur. yani ben bunu yaptırdım, işe yaramıyor, aman kimse yaptırmasın dememeli. yalnızca türkiye'de yapılmıyor bu işlemler, tıp literatürüne girmiş işlemler bunlar. üzerinde onlarca makale yayınlanıyor, araştırılıyor, çiziliyor, etkileri test ediliyor. mantık olarak da yeterince aklı selim bir uygulama diye düşünüyorum.
115 entry daha
hesabın var mı? giriş yap