1 entry daha
  • hayatimda gordugum en kotu, en sacma siyasi parti isimlerinden birisi. ben ki yesiller partisi lehine her zaman acikca taraf olmusken ve bunu her daim dile getirmisken "bu ne yahu?" diye bakakaldim.

    yesiller secmeninin profili zaten bellidir. savas ve siddet karsiti, ekolojist, esitlikci, ozgurlukcu vs. bunlari biliyoruz zaten. bu noktadan sonra onemli olan yesiller'in kendini "sol"a oy vermekten cekinen ve icinde bulundugu kosullar sebebiyle sol lafini dahi edemeyen insanlara kendini ifade etmesi gerekirken kalkip ismine "sol" eklemis. oysa yesiller'i en azindan benim bakis acimdan farkli kilan, solcu zirvalarindan uzak durarak gercekten sol merkezli bir politika benimseme gayretiydi. yesiller uluslararasi bir hareketti. yesiller, kulture, toplumlara gore sekil degistirebilen ama temelindeki degerleri kaybetmeyen bir hareketti.

    bu saatten sonra ne olur ne biter kestirmek zor. yesiller'den soz ettigim kisilerden pek cogu sirf ismi sebebiyle onyargilarina yeniden yenik dusecek. gostergebilimci degilim ancak bu konuyu yeniden gozden gecirmeleri gerektigini dusunuyorum.

    ufuk uras gibi bir hayal kirikliginin kendine yesiller'de yer bulabilmis olmasina da anlam veremiyorum.
154 entry daha
hesabın var mı? giriş yap