1 entry daha
  • bak hocam akp-cemaat eliyle kurulan yeni rejim'de olaylar şöyle gelişiyor: memlekette olup bitenden sıtkı sıyrılan, hatta cana tak eden kimi günlerde "bari bugün tadım kaçmasın" diyerek hayattan bezmemek için haber bülteni izlememe, gazete okumama gibi "lüks"ler keşfetmek zorunda bırakılan; fakat nihayetinde hiçbir gücün sokaktan, kampüsten, meydanlardan koparamadığı sen, ben, biz. bu adamlar bizden korkuyor hocam, çünkü "koca bir ülkenin halkları piyasanın, para babalarının, dinci gericiliğin tiranlığı altında inliyor eyvallah, ben işime gücüme bakayım" demedik, bu haksızlıklar ve hukuksuzluklar ülkesinde boynumuzu eğmedik, cüret ettik, tam karşılarına dikildik. gayet bilinçli hamlelerle, adım adım yaratılmış bu korku imparatorluğunda ertan'a ve diğer 30 arkadaşına düzülen komplo, işte bu cüretten tırıs tırıs tırsmalarındandır.

    belki gözüne çarpmamıştır, hatırlatayım. ertan'ı neye dayanarak tutuklu yargılıyorlar biliyor musun? tek bir, tek bir "delil"e: silahlı bir örgütün üyelik formunu doldurduğu yalanına! bir saniye dur ve düşün. silahlı bir örgütsün ve form doldurtarak üye alıyorsun. sanki çankaya'yı güzelleştirme derneği!

    biz bu filmi defalarca kez izledik. kck'da, ergenekon'da, devrimci karargah'ta, balyoz'da, hopa'da, odatv'de ve diğer sayısız tutuklu öğrenci, sendikacı, gazeteci davasında. ondandır, şerbetliyiz. bu düzmece davalar cumhuriyeti'ne bağışıklığımız var.

    ertan'la el edeceğiz, bu örgütlü düzenbazlığın hakkından geleceğiz, düzmece delillerini suratlarına suratlarına vuracağız. sokakta eylemimizi, kantinde çayımızı, amfide dersimizi, evde oyunumuzu, yolda rastlaşmamızı bizden almaya çalışan zorbaların inadına dik duracağız, eylemler dizeceğiz, çay içeceğiz, tartışacağız, bilime tekrar tekrar aşık olacağız; ve nihayetinde, ankara'nın karlı kahkahalı bir kış gecesinde; ertan inadına çin seçecek, bense inadına gla. hayat onlara dar gelecek -biz bir yolunu hep buluruz, bize zaten gelmez, gelemez.

    ertan sinan şahin; bizleriz, hepimiziz.

    https://www.facebook.com/ertanaozgurluk
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap