43 entry daha
  • 2007'de yeniden sahnelenen versiyonunu geçtiğimiz günlerde izlediğim ve çok çok keyif aldığım müzikal.

    oyuncuları;
    erol evgin
    ayşen gruda
    kartal kaan
    ruhsar öçal
    ayça varlıer
    umut kurt
    nuri gökaşan
    nazlı tosunoğlu
    selahattin taşdöğen
    ezgi mola (hangisiydi hiç tanıyamadım)
    barış berker
    pelin öztekin
    nevin özlem
    metin keçeci
    ethel melinas araf
    jinet bahar
    cem akkaş

    dansçılar;
    dans @ company

    **************

    beni performanslarıyla şaşırtan üç kişi vardı. kötü beklentiyi kastetmiyorum. normal beklentinin üzerine çıkarak şaşırtma, hayran kalma bu dediğim. oyuncuların hepsinin performansları harikaydı ama bana göre bu üç kişinin performansları açık ara çok çok daha iyiydi.

    ilki; ayşen gruda.
    o tarihte 62 yaşında olan bir kişiden aman yarabbi o ne performanstı öyle. muhteşemdi gerçekten. böyle değerli oyuncularımızın kıymetini yeterince biliyor muyuz acaba.. ellerinden öperim.

    ikincisi; ruhsar öçal.
    zaten eskiden beri hem oyuncu olarak hem de kadın olarak çok beğendiğim; enteresan bir çekiciliği olduğunu düşündüğüm şahane bir kadındı, bu müzikaldeki muhteşem performansını, endamını, hareketlerini, oyunculuğunu izlerken ağzımın kenarındaki salyaları sildim sık sık, hastasıyım. sinema ve dizi dünyasının büyük eksiği, gerektiği gibi değerlendirilemeyen yetenek. daha çok kişi tanımalı ve bilmeli bu kaliteyi.

    üçüncüsü; kartal kaan.
    kendisini oyunculuk yönünü pek bilmezdim. gördüğüm yerde de konuk oyuncu olduğunu düşünürdüm. ama biraz bakınca "konuk oyuncu"luktan ileri sicili olduğunu gördüm. hisseli harikalar kumpanyası'ndaki performansı gerçekten takdire şayan. çığırtkanlık gibi sürekli ve akıcı konuşması gereken rolü o kadar başarılı oynamış ki, sanki gerçekten o işi yapıyormuş gibi hissettirdi. onca cümleyi peş peşe sayıp da saliselik duraksamalar bile olmaması hayranlık uyandırdı. ses tonu da çok akıcı. müzikalde bir tiyatro oyuncusu gibi "abartılı" olmayan, en doğal performans onunkiydi bana göre. bravo...

    bir de ayça varlıer'e değinmezsem aybölür.
    kendisini behzat ç'den önce, adını hatırlamadığım bir kaç dizide görmüş ve güzellik olarak beğenmiştim. bir (bu) müzikalde gördükten sonra -ki müzikal gibi gayet zor bir sahne sanatında gayet başarılıydı kendisi-, gözümde -sadece- bir dizi oyuncusu olmaktan çıktı, kendisine olan sevgim ve sempatim arttı.. oyundaki makyajı şahaneydi, yüzünün güzelliğini ortaya çıkarmıştı. (kendisi yıllardır sinema-tv camiasında olabilir, benim yıllardır tv izlemediğim için geç tanımış olmam onu değersiz/yetersiz/ünsüz kılmaz tabi, öyle bir ima çıkmasın yazdıklarımdan)

    sonuç;
    bu müzikali izlemediyseniz izleyin, izlettirin.
    daha önce eskisini izlediyseniz; bu yenisini de mutlaka izleyin izlettirin..

    gerçekten çok keyifli...

    hele de öncesinde can dündar'ın yüzyılın aşkları belgesel dizisinde melih kibar & çiğdem talu ikilisinin aşkını izlerseniz oyunun ve müziklerin daha bir tadını alırsınız...

    her ikisi de youtube'da mevcut.
74 entry daha
hesabın var mı? giriş yap