8 entry daha
  • 1939 adana doğumlu olup türk sinemasının önemli emektarlarındandır.

    yaptığım yolculukta, kendisinin ön çapraz tarafımda oturmuş olmasından mütevellit, 40 dk kadar kendisinin haberi olmadan gözlemleme şansım oldu bu büyük oyuncuyu.

    başta havayolu şirketinin dergisini inceledi uzun uzun .. reklamlarına burun kıvırıp dergiyi bi köşeye bırakırken kadife şapkasını ısrarla çıkarmadı. benim, sürekli komedi rollerinde görmeye alıştığım "yılmaz abey" gerçek hayatta pek de rolleri kadar mutlu olmadığını düşündürttü. o içten tebessümünü hiç göremedim ne yazık ki.

    sonra gazetenin bulmaca ekini eline alıp doldurmaya başlayacaktı ki kaleminin olmadığını farketti. hostesten inanılmaz bir nezaketle kalem istedi. hostes tamam deyip gitti ama gidiş o gidiş... hostesin başka işler için önümüzden 10 kere filan geçiyor olmasına rağmen ısrarla kalemi getirmedi . ben bile stres olup, hostes galiba unuttu diyerek hatırlatasım bile geldi. zor tuttum kendimi.

    "yılmaz abey" ne yaptı bu sürede ? bulmacaya dalmıştı bile.. hatta ki bildiklerini akılda tutuyordu. bayağı bi zaman sonra kalem geldi ve içtenlikle teşekkür edip başladı doldurmaya.. doldururken yanında bulunan zarfın içinden bir demet fotoğrafı yere düştü. kaldırıp yerine koyamayacak kadar yaşlı gözükse de fotoğrafları teker teker hepsini alıp yerine yerleştirdi.

    ben o pos bıyıklı güleç yüzlü sinema emektarını izlerken, kadife fötr şapkasıyla istanbul'una daldı gitti..

    edit : maalesef hayatını kaybetmiştir. toprağın bol olsun yılmaz abey.
77 entry daha
hesabın var mı? giriş yap