9 entry daha
  • gri gozlu ve kumral sacli guzel sara'nin hayatindan bir kesitin anlatildigi kitaptir. her kucuk kiz mutlaka okumalidir bu kitabi.
    hayatta yapayalniz kalmis bir kizin hikayesinden fazlasi vardir bu kitapta; bir peri masalindan da fazladir. zenginlik icinde yetismesine karsi; icinde her zaman melankoli tasiyan, cok olgun, cok guclu bir kizdir bu kiz. tipki gozlerinin rengi gibi gridir hayata bakisi.
    annesinin yoklugunu, babasini kaybetmeyi, asagilanmayi, alay edilmeyi kaldirabilen; hayata gri bakabilen, onun butun kirine, pisliklerine, karsilastigi her turlu kotuluge, arkadan vuran karaktersiz insanlara karsi ayakta duran; gucunu her zaman sevgisinden alan; asla kimseye bagirmayan, kimseyi asagilamayan, kimseye zarar vermeyen, yakinmayan; ancak yalniz kaldiginda kendi basina acilariyla mucadele etmeye calisan, gercek bir prensestir sara. onu ozel kilan hersey icindeki gucten gelir.
    emily'yi satin alisi bile gariptir. onu detayli olarak tarif edebilecek kadar iyi bilir, gordugu anda bu kizin kendisine ait oldugunu anlar.
    en hayranlik verici ozelligi, kendisine yapilan tum kotuluklere asla karsilik vermemis olmasi, icinde o kisilere karsi butun sevgisini ve iyi niyetini tuketmis olsa da asla onlarin seviyesine inmemesidir. bu nedenle o bir prenses'tir. asalet bir unvan degil, bir ruh halidir. bu ruh haliyle dogan azinliga en guzel ornektir sara.
    trajik yasantisi bir anda degisir.. bu degisimin sonrasinda mutlulugu yakalar kucuk kiz. ama onun merhametli kalbi, her zaman koruyucu ve fedakar olmasini saglamistir; ozellikle de kendisinden zor durumdakilere karsi.
    sara, onu okuyan kucuk bir kiza guclu olmayi, merhametli olmayi, kotuluk etmemeyi, her ne olursa olsun, hayata karsi sapasaglam durmayi ogretir.
    bir zamanlar zenginlik icinde yasayan bir kiz olarak paraya kiymet vermemesi, onu kaybetmeyi onemsememesi, butun hayatini degistiren bu kagitlarin baskalari icin ne denli onemli olusuna hayret etmesi de inanilmazdir.
    kucuk prenses muhtesem bir cocuk kitabidir. ustelik masal gibi degildir, gercekci anlatimiyla cocuklari ileride karsilasabilecekleri acilara hazirlar.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap