• 1977 yılında doğup 19 yaşında yani 1996 yılında hayatını kaybeden new jersey'li rap sanatçısı. en çok bilindiği ve aynı zamanda ''sahne adı'' olarak kullandığı ismi ''yaki kadafi''dir. 7 kardeşi ve dul annesi ile birlikte zor bir hayat sürmüştür. annesi, tupac ile yakın arkadaşlardı. bu sayede, kadafi'nin 2pac ile olan dostlukları uzun yıllara dayanırdı. tupac'la birlikte ''hit em up'', ''still i rise'', ''all about u'' gibi müzik listelerinde zirveleri görmüş olan şarkıları yazdı. daha sonra bu ikili ''outlaw'' adında bir grup kurarlar. grubun kuruluş hikayesi, kadafi'nin, tupac'ın 1995 yılında yattığı hapishaneye kendisine olan ziyaretiyle başlar. 1 yıl aradan sonra rap dünyasının en efsane diss'lerinden olan ''hit em up'' düetine imza atarlar. grup, 1996 yılında büyük bir patlama yapar ve grubun adı ''outlaw immortolz'' olarak değişir ve gruba ''hussein fatal'', ''kastro'', ''napoleon'', ''mussolini'', ''e.d.i. mean'', ''kormaini'' gibi batı yakasının en sağlam rapper'ları katılır.

    tarih, 13 eylül 1996'yı gösterdiğinde rap dünyası en acı dolu gününü yaşayacaktı. tupac ile birlikte las vegas stip'e yapmış oldukları yolculuklarında - mike tyson-bruce seldon maçından birkaç saat sonra meydana gelen bu olayda - beyaz bir cadillac'ın, tupac'ın aracının yanına yanaşıp kendisine doğru açılan ateş sonucu hayatını kaybetmesi, tüm hayranlarını yasa boğmuştu. kadafi'nin aracı ise, tupac'ın aracının hemen arkasındaydı. ve kendisi o anı anlattığında tek bir tetikçinin olmadığını belirtmişti. kadafi, bu acı olaydan sonra tekrar new jersey'e dönmüştü. las vegas'a olan yolculuğun güzergahı, 10 kasım günü yani kadafi'nin kendi ölüm yolu olarak değişmişti.

    genç şarkıcı 10 kasım 1996'da 325. caddede bulunan bir apartmanın 3. katında ölü bulunmuştu. las vegas sun'ın ölüm raporuna göre kadafi, new jersey polisi tarafından saat 3.48 a.m.de bulunmuş ve kafasına ateş edilen tek bir kurşunla öldürülmüştü. ölmeden önce ''lavie johnson'' adında bir sevgilisi ;''valencia'' ve ''nyasia'' adında ise iki kız çocuğu vardı.

    ölümünün ardından çok şey yazılıp çizildi. arkadaşları, dostları, ailesi... herkes çok üzgündü. ölümü bir türlü aydınlanamadı. bilinen tek şey var ki, o da bu genç adamın washington times'ın yayınladığı ''silahla öldürülen rapper'lar''listesine adının yazılmış olmasıydı.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap