5 entry daha
  • filmekiminde kaçıranlar için vizyonunun yakın olduğunu söylerek başlıyorum sözlere sevgili sözlük.

    sinemaya inancımın kaybolmaya başladığı ve artık "bütün filmler birbirine benziyor." dediğim bir zamana denk geldi izlemek. bağımsız diye peşine düştüğümüz filmlerin önce "yarı bağımsız" sonra da "bayaa bayaa stüdyo filmi canım" en sonunda da "hepsi aynı b.kun soyu" olarak başlayan maceraları beni çok sıkmıştı.

    dün film hakkında yazılanlardan ve hatırı sayılır ödüllerinden etkilenip gittim ve dedim ki "hala sinema var!" evet.. hala hiç anlatılamayan hikayeler, başka gözlerden bakılınca çiçek dürbünü gibi açılan senaryolar ve yalnızca minik bir kızın gözünden -yaşadığı yerin kötülüğüne inat- hepimizi büyülemeyi başaran bir evren var. muhteşem görüntüler, başarılı bir reji ve amatör olup da döktüren oyuncular var..

    insani şartlardan uzak derme çatma barakalarda yaşayan annesi kaçmış ve ölmek üzere olan babasıyla baş başa kalmış bir kızın yalnız kalınca doğayla başa çıkabilmesinin, aralarında büyülü bir dil geliştirmelerinin hikayesini izliyoruz aslında. ama ben bunların en üstüne baba kız arasındaki dolaysız, bağırmayan ama gümm diye üstümüze inen ilişkinin peşinde izledim filmi.. bir kez daha izlesem başka bir serüvene çıkarım eminim..

    kaçırmayın, izleyin, izletin..
66 entry daha
hesabın var mı? giriş yap