6 entry daha
  • simdilerde onu yaptiran francois mitterrand'in adini tasiyan, bu karizmatik ama karisik gecmisli politikacinin 1980'lerdeki sov amacli buyuk projelerinden biri olan kitapli bina.

    gereksiz masraflarla sisirildigi daha binalarin disindan gorulen bu yerde bir de kilometrelerce uzunlukta kablolu sistemlerle ozel kutularda kitap tasiyor bir yerden bir yere. open access tabii hak getire. 1970'lerin bu tasima teknolojisinin ana merkezleri ziyarete kapali, ama ozel bir vesileyle gorme olanagim oldu. uzay gemilerindw ana gemiden cikacak kucuk araclarin onlarcasini havada asili ve borusal kablolarda giderken dusunun. iste oyle bir goruntu.

    kutuphanede guzel seyler de var. uygun fiyata uye olup cok sayida kaynaga belli surelerde bekleyerek ve vaktinde talepte bulunarak ulasabiliyorsunuz.

    en komik kismi labo denen dogu girisindeki herkese acik yer. buradaki standlarda sanki son teknolojiymis gibi ekitap okuma cihazlarini tanitiyor, kac yildir mevcut olan dokunmatik buyuk ekranda coklu gorsel arac calistirma isini bakin bu da en son calismamiz diye gosteriyorlar.

    daha eski eserler, manuscripte/elyazmasi ve haritalar icin ise bnf'in diger binasi olan richelieu'ye gitmeniz gerekecek.

    simdilik bu kadar.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap