104 entry daha
  • hristiyanlıkla ilk olarak bizim ortaokula gelen brezilyalı elemanlar sayesinde tanıştım.

    tabii o zamanlar sivilceli birer ergen olmamızdan ve bol miktarda islam propagandasıyla kafamız sikildiğinden çocuğa "yeaa sizin dininiz değişmiş amk. neden inanıyon öyle bişeye" falan diyorduk. adam da yok öle bişey falan diyordu. tabii garip gelmişti bize ilk olarak. çünkü kelli felli örtmenlerimiz "hıristianlık denişmiş. müslümanlık en bi süper" tadında ders anlattıkları için bizim için realite bu idi ve ilk defa bu tezgahtan geçmemiş biriyle karşılaşıyorduk. zamanla anladık ki onların başka bir gerçekliği var. bize burada karşılaştırmalı olarak anlatılmadığı için esip gürlüyoruz kendi kendimize.

    neyse tabii çocuk olduğumuzdan olay hemen futbol muhabbetine geldi. hemen bir maç organize ettik. zannediyoruz ki adam pele gibi oynayacak, tsubasa gibi kartal vuruşu falan yapacak. halbuki baroni'den bile kazma çıktı. bak bir ders daha aldık. mesela bunu sergen yalçın da tecrübe etseydi çocukluğunda "italyan stoperler süperdir, alman kaleciler biriciktir" tadına genellemeler yapmazdı.

    evet bu brezilyalı çocuklar genellemenin ve her boka kendi dar pencerenden bakmanın ne kadar salakça bir şey olduğunu öğretmişti bize. biz 12 yaşında aymaya başladık, ama adamlar 62 yaşına gelse de hala o alevi bu rum şu ermeni diye siyaset yapıyor. kapalı ve kısır bir çerçevede yetişip dünyaya nizam vermeye kalkıyor. mallık değil de ne?
237 entry daha
hesabın var mı? giriş yap