5 entry daha
  • bu filmi ilk kez ağustoz 1996'da cine5te izlemiştim. hatta aynı zamanda bram stoker's dracula'da cine5'te ilk defa gösterilecekti.

    o zamanlar küçük olduğumdan çok etkilenmiştim, yer yer korktuğumu hatırlıyorum. bunca zaman sonra ilk defa dün akşam tekrar izledim. tam 16 yıl sonra. fakat bu kez üzerimdeki etkileri çok farklı oldu.

    ilk olarak korkmadım, ki zaten filmin korkutma gibi bir amacı da yok, daha çok dracula efsanesini anlatma derdinde. (francis ford coppola'nın dracula'sı gibi tıpkı) ikincisi, klaus kinski çok iyi bir oyuncu ve filmde de gerçekten mükemmeldi. anlayamadığım tek sahne, parmak emme muhabbetiydi, biraz saçma kaçtığını düşünüyorum. bunların yanı sıra, isabelle adjani'nin sadece varlığı yetti, böyle bir güzellik yok. film genel olarak güzeldi, fare sahneleri çok orjinaldi (1979 yapımı bir filme göre). çekim yapılan bölgede tüm fareler beyazmış, senaryoda kurgulanan fareler gri olduğundan dolayı, binlerce fareyi griye boyamak zorunda kalmışlar! saygı duydum abi.

    werner herzog'un en iyi filmi diyemem, daha iyilerini izlemiştim.

    kısacası, dracula ve vampir efsanelerinden hoşlanıyorsanız, ilginizi çekiyorsa, ayrıca son dönem ergen vampir filmlerinden nefret ediyorsanız kesinlikle es geçmeyin derim. pişman olmazsınız.

    ne olursa olsun, francis ford coppola eseri bram stoker's dracula (1992) bunu döver.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap