1 entry daha
  • kıbrıs'ta görev yapan bu askerler silah taşımazlar. olaylara da pek müdahale etmezler. sanırım görev tanımlarında da müdahale etmek yoktur. sadece denetleyip rapor verirler... buna karşılık da uyarı gelir...

    kıbrıs'ta nöbet tutan mehmetçik olağan durumlar dışında bu askerleri gördüğünde "uncular geldi komutanıııığım." diyerekten komutanını haberdar eder.

    uyarılan durum çoğunlukla tespit edilemediği için yalanlanır. astsubayın biri sınırdaki rum askerlerini şortlarla basket oynarken görünce aşka gelip havaya iki el ateş eder. ya da gerçekte komando subayı olan takım komutanı, güneşlenen rumların karşısına kepini çıkartıp beresini takarak çıkar. silah sesini duyan ya da sınırda yasak olan komandoları karşılarında gören rum askerleri çil yavrusu gibi dağılırlar. bir iki saat sonra unculardan uyarı gelir.
    bir şey olmaz sonuçta. hayat geçer gider...

    bunları sadece türkler mi yapar? özellikle askeri konularda bizim biraz daha sert (sinirli) olduğumuz kesin. ama rumların da numaraları da vardır tabii... güneşin alnında nöbet tutan mehmetçiğin karşısında basket, voleybal oynamak; güneşlenmek başlı başına iyi bir numara değil midir zaten?

    (bkz: uncu)
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap