2 entry daha
  • lisedeyken haliyle 5000. kez işlediğimiz amasya genelgesi konusundan bunalıp tarih hocama "hocam neden yakın tarih dersleri okutulmuyor, lisedeki tarih müfredatı neden hatay'ın düşman işgalinden kurtuluşu ile bitiyor ?" diye bir soru sormuştum. sonuçta lisede evrensel olarak olarak gördüğün şeyler "rönesans-reform-coğrafi keşifler azıcık da sanayi devrimi".

    vay arkadaş. tamam tarih her ülkede taraflı anlatılır da, 5000 yıllık yazılı tarihin evrensel ürünleri sadece bunlar mı yahu ?

    hoca da "sen önce kendi tarihini iyice bir öğren..." diye başladı tabi mavala. bak sana şöyle diyeyim, ben lisede tarihte 400 kişi arasında yapılan sınavlarda birinci olan adamdım. yine öss, kpss ve hiç çalışmadığım üniversite hayatımda tarih derslerini yüksek notlarla geçtim. ama bu amasya genelgesinin "vatanının bağımsızlığı ve bütünlüğü tehlikedededir" maddesinden bir şey bilmem. hatta bunu aklımda tuttuğum için ezberci sisteme küfür ediyorum amına koyim. sen her sınavda amasya genelgesini sorarsan, benim toplumum niye böyle gerizekalı diye sormayacaksın ya. hakkın yok. ezberlemek zorunda mıyım her maddesini amına koyim, dünya tarihi safhasına geçebilmek için ?

    neyse en azından üniversitelerde inkilap tarihi dersinin kaldırılmasıyla bir ışık görüldü. bu ders kesinlikle lazım, üniversite öğrencilerine özellikle.

    bu kadar şapşal öğrenciler varken aciliyeti var hem de.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap