3 entry daha
  • aynalar ismiyle türkçe'ye çevrilen eduardo galeano kitabı.

    kitap bir bütün olarak ayna değil. tıpkı insanlar, insanlık ve insanlığın yaptığı tarih kadar paramparça olmuş bir ayna. parça parça konulara değiniyor. dinden, tarihten ve kültürden girip satır aralarında insan olmak ne demek sorusunu soruyor ve cevabını okurla arıyor.

    birkaç bölümünü facebook'ta paylaştım. bir arkadaşım "gereksiz bilgiler ansiklopedisisin" demişti. galeano da bunu kabul ediyor zaten. "küçük gerçekler"den bahsediyor.

    kimsenin hakkı kimsede kalmıyor bu kitabı okurken. yahudi avına çıkan avrupa ülkelerini sayarken, hiçbir zaman bu ava çıkmayan filistin'in günahı ne diyor? şu anki amerika'dan anlaşılan kuzeydekiler ama kıtanın geri kalanını oluşturan bizler kimiz diyor.

    ilk 100 sayfa içerisinde insanlık tarihinin kadınlara davranışını gözler önüne seriyor. gerçekten muazzam bir yazar galeano.

    kalbi, eli silah tutan adamların çizdiği sınırlar içerisinde değil, bütün dünya toprakları içerisinde atan insanların okuması gereken bir kitap bu. şiddetle ve hararetle tavsiye olunur.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap