4 entry daha
  • iki amerikalı alpinist kardeş (greg ve jeff lowe) tarafından kurulan lowe alpine, bildiğim kadarıyla bir süre önce asolo'ya satılmıştı. şimdi yine anglo-sakson'ların eline geçmiş; rab diye bir ingiliz markası satın almış (rab'ı da bilen bilir. bilmeyen de kendi bilir. aşmış bir markadır. heriflerin -84 ekstrem dereceli tulumunun toplam ağırlığı 2150 gram).

    kendi membran markası vardır lowe'nin: triplepoint. bildiğim kadarıyla seramik içermesi nedeniyle çok daha kuvvetli bir nefes alabilirliğe ve yıpranma dayanımına sahiptir bu membran. sıkıntı şu ki, rab sadece lowe alpine'i satın aldığı ve triplepoint de bağımsız bir marka olarak varsayıldığı için bir süredir giyim ürünü üretemiyordu. anladığım kadarıyla triplepoint'in isim hakkı konusunda asolo'yla uzlaşmış olmalılar ki, sitelerinde eylül 2013'ten itibaren yeniden giyim üretimine gireceklerini bildirmişler.

    yalnız herkese hitap etmez bu adamların ürünleri. bizim memlekette yüksek irtifa dağcılığından anlaşılan şey genelde ekspedisyon stili olduğu için fazla minimal görünüyor türk dağcısına lowe alpine. adamlar, adlarından da anlaşılacağı üzere alpin stile yönelik üretim yapıyorlar (tfx serisi dışında), hamala yönelik değil. bir örnek vermek gerekirse, kurucularından jeff lowe, çoğu faaliyetinde çadır bile kullanmadan sadece bivakla tırmanır imiş. donmaya ramak kalacak bir tulum, 10 milimlik bir mat, mümkün olan en hafif ocak ve gram gram hesap edilmiş miktardaki yakıtla, hiçbir şekilde yedek yiyecek almadan, kask, hms, kazma, krampon, buz vidası, ekspres gibi metal malzemeleri bile "aaa 2,5 gram daha hafifi varmış" diyerek seçecek kadar ultralight saplantılı biriyseniz, lowe alpine en iyi tercihlerden biri olacaktır sizin için.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap