5 entry daha
  • trajedik bir durumu var.

    çok güçlü bir kişiliği var, en üstte duruyor ama o güçlülüğünü, o kararlılığını hükmettiği her alana yayabilecek kalitede ve güçte etrafında adam yok. kulaktan kulağa oyunundaki bozulma gibi o güçlülüğü en yukardan en alta kadar öyle çok bozulmaya uğruyor ki, halkı ve alt yönetim iç sorunlardan bir türlü kurtulamıyor. o güç en alta kadar sızamıyor ya da daha çok bozulup güç kavgaları çıkartıyor. güçlü bir lider için en büyük yoksunluk bu olsa gerek.

    elindeki gücün sorumluluğunu bilen ve onu korumaya ve yaşatmaya çalışan bir adam. bunun sorumluluğundan ve bilinciden gücünü alıyor, tüm diğer ailesi ise tywin lannister'ın sorumluluğu üstlenmesiyle onun kararlığının başarısı olan paranın ve gücün tadını çıkartmakla meşgul. öylel ki tywin lannister hep yalnız hep çözmesi ve halletmesi gereken şeylerle savaşıyor.

    dizinin bana kalırsa en karizma karakteri, kıyafetleri ve zırhları da bunu destekliyor. sert, kendi kafasındaki kurallarla davranan ama çocuklarına hayatı ve gerçekleri göstermeye çalışan babacan birisi. hatta bu adam için en kapsamlı sıfat herhalde babacan olurdu. ama dediğim gibi kendi kurallarıyla. bu kurallar da oğullarını kendisi kadar güçlü yapabilmek adına.
144 entry daha
hesabın var mı? giriş yap