• ortaokul yıllarımda izlediğim, önce kanal d, daha sonra hbbde galaksi kahramanları adıyla yayınlanmış, hayat felsefeme belli damgalar vurmuş olan anime. ismi değil cismi bilinen , yani yıllarca "bir ben mi izledim bunu" diye düşünüp, sonra alakasız birilerine ismini verip anlatmaya başladığınızda "haaa, evet ya, ben de izledim bunu, falan sahne manyaktı, hastaydı, rüyalarıma girdi" cevabını alacağınız çizgifilmlerden. (burada da aynısının olacağını ummaktayım, onun için yazıyorum.)
    içeriğine gelince... ilgili sitelerde sıkça anıldığı üzere, epik bilim kurgu diyebiliriz. ama yapı itibariyle, diğer animelerden oldukça farklılık gösterir, mesela konusu daha önce seri halinde yayınlamış bir manganın değil, bir dizi bilim-kurgu romanının üzerine kurulmuştur. ayrıca, pek çok animedeki dev robotları, yaratık tasarımlarını, uzaylı canavarları vs. de bu çizgifilmde göremezsiniz. konu daha çok karakterler, ihtiraslar, seçimler ve bunalımlar arasında akar, hikaye ilerledikçe karşımıza generallerden tutun da danışmanlara, aristokratlardan en sıradan sivillere, yahut pilotlardan en düşük rütbeli ere kadar varan, hepsi de derinlemesine düşünülmüş, üzerinde uğraşılmış kişilikler çıkar. (buradan sakın bunun bir shoujo olduğu yanılgısına düşmeyin. değildir.)
    ayrıca, yine pek çok anime'de olduğu gibi, açılış ve kapanış şarkıları dışında hafif pop, rock yahut techno tarzı bir soundtrack'i de yoktur, fonda sürekli klasik müzik çalar, örnek olarak beethoven, mozart, wagner, lizst ve bach'ı verebiliriz. (benbir kere chopin bile duyduğumu sandım fakat emin değilim.)

    olay, karakterlerin (yüzlerce karakter var ve hepsinin kendi içlerinde önemi var) bağlı oldukları iki ana gücün çarpışmasıdır ki, buna da aşağıda değineceğim.
49 entry daha
hesabın var mı? giriş yap