9 entry daha
  • yeni nesil kdramalardaki ikinci durağım. sıkmadan, gayet eğlendirerek akıp giden bir dizi. aslında alttan alta bir dram yok değil fakat gerçekten iyi işlenmiş bir kaç sahne dışında hiç gözyaşı damıtmaya çalışmıyorlar. üstelik mizahi yönleri de bir çok komedi dizisine nal toplatır.

    bir kere ekibin uyumu çok iyi. kahve çalışanları bir yana iki başrol eun chan ve han kyul süper. erkek erkeğeyken bile iyiler. aşamalar güzel işleniyor özellikle han kyul karakterinin kendisiyle savaşı. fakat dizinin kuzen ve çeşitli sansürlü sıfatlarla andığım karısı cephesi bana afakanlar geçirtti. bir eksi de neredeyse son beş dakikaya kadar güzelce işlenen dizinin finalinin hikayeyi bağlamaya yönelik değil de normal havada bir çırpıda bitmesi. ki bu sektörün genel bir sorunu.

    en takdir ettiğim nokta ise oyuncuların ben başrolüm şöyleyim böyleyim diye havalanıp cıvalanmadan, şekilden şekile girmesi. hiçbir rolden ve rolün getirdiği rezillikten kaçınmamaları.

    ve o kahveler... insan içmeye kıyamaz yav.

    kısaca karakterlere değinecek olursam;
    go eun chan: bu kadar başarılı bir erkek taklidi görmemiştim. hatta taklit de değil öyle yaşayıp gidiyordu zaten. ailesi için kendini paralamasını ve hayaline sahip çıkmasını takdir ettim. fakat bencilliğini kesinlikle hoş görmedim ve göremem. han kyul'a yaşattığı kimlik bunalımı yenilir yutulur şey değil. ve ilişkilerine kesinlikle karşı taraf kadar emek vermedi. ek olarak hatun normalde çok güzel olmasına karşı dizide tamamiyle sefil görünüyordu. şahsen kuzenle sergiye gittiği halinden ziyade finaldeki görünümünü beğendim, hele saçı harikaydı. koreli hatunlara kısa saç daha çok gidiyor.

    choi han kyul: başkan'ın yeri apayrı tabi ama bu abimiz de kıtasının yüzaklarından biriymiş hani. fotoğraf olarak çok birşey vaadetmiyor (ya da tam tersi, o ne bacaklardı beaa) ama yine karakter etkisi devreye giriyor. fazla girift değil aksine gayet net bir karakter. ve aşırı sevimli. ailesiyle başa çıkma yöntemleri süperdi. tatlı dil yılanı deliğinden çıkarıyor gerçekten. kendi ile mücadelesi dizinin en güzel sahnelerini oluşturuyordu. bir de şaşkın bakışları zoomluk.

    eun chan'ın validesi ve kızkardeşi: finale doğru biraz akıllansalar da sorumsuz gacılar. bütün yükü chan'a yüklemişler, şu taşın altına da ben elimi sokayım diyen yok. hele kızkardeşin saçını başını yolmak istedim. ayrıca goril ona fazlaydı bile.

    han kyul'un ailesi: annesi ve babaannesine bayıldım. hem kaynana-gelin olarak, hem anne-oğul olarak, en çok da büyükanne-torun olarak harikaydılar. babanın donukluğu üzerindeki yüktenmiş. ona da hak verdim sonradan.

    kahve elemanları: ha rim, yemelik. tatlı çekirge, vefalı dost. chan'ım chan'ım diye dolanmasına bittim.
    goril: yeop'lu bişiydi adı bakmayacağım, goril o. bu kadar isabetli bir lakap olamazdı. iddiaya girdikleri sahne tek başına kanıttır buna. o cadalozun elinden çok çekti ama sonunda mutlu olmasına sevindim. oyuncuya ise çok üzüldüm, toprağı bol olsun.
    japon: eee akılda kalıcı bi isim bulmuştum ben buna ama yazmasam daha iyi. bu arkadaş için sevgi emek değilmiş demek ki. taviz vermez halleri iyiydi.

    kuzen ve uzantısı: gıırhhhhh baştan o durgun görmüş geçirmiş hallerine bakınca aklı başında bir adam sandım. herif midesiz çıktı. kendisinden de karısından da hiç hazzetmedim, izlerken sürekli bir kaza belaya uğramalarını bekledim.

    hong: bu pisluğun başkanını sona bıraktım zira dizide cidden beni gözlerimi ellerimle siper edip aradan sahnesi geçmiş mi diye bakacak kadar tiksindirdi. iğrençlikte aşmış bir karakter. bununla birlikte böyle insanlıktan nasibini almamış bir adamın işi sözkonusu olduğunda hiç üşenmemesi ve chan konusunda atarın kralını yapması beni şoka soktu desem yeridir. çok ilginç bir yaşam formu. az güldürmedi beni cins adam.

    dizi sonrasında yapılan özel bölümü başarısız buldum. sadece röportaj ve kamera arkaları şeklindeydi, kesmedi beni. kendi özel bölümümü yapacak olursam;

    en sevdiğim karakterler: sırasıyla büyükanne, han, chan, ha rim.
    en aklımda kalan sahneler: chan ve han'ın arabada püfkürleşmeleri. kumsal sahnesi. han'ın chan'ı eve sokmamaya çalışması (ikinci raund, golle sonuçlanan) büyükanne torun sahnelerinin tamamı. ha rim'in aşk doktorluğu! basketbol kapışması. mutfaktaki tartışma. goril'in delirmesi. han'ın chan'ı sırtında taşıması.
    jüri özel ödülü: afili filintaların yürüyüşü. (kıyafet seçme aşamasındaki mükremin çıtır chan dahil)
    ustalara saygı kuşağı: büyükanne'nin gelinine çantayı hediye ettiği sahne.
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap