3 entry daha
  • işletme körlüğü, bir şirkette kullanılan yöntem ve uygulamalardaki hataların ve gelecekteki olası fırsatların ve risklerin çalışanlar tarafından algılanamaması sorunudur. çünkü çalışanlar, zamanla şirketteki uygulamalara ve iş yapış şekillerine alıştıkları için sorunları, riskleri ve fırsatları görmeleri zorlaşır. üstelik bu durum, yöneticiler için çok daha sıkıntılı olabilmektedir. nitekim günlük problemlerle meşgul olan yöneticiler, işletme körlüğü nedeniyle, halledilmesi son derece kolay olan problemlere bile çözüm bulmakta zorlanabilmekte ve özellikle şirketin geleceğini ilgilendirecek konularda, oluşabilecek fırsatları fark edemeyerek veya riskleri öngöremeyerek şirkete önemli kayıplar yaratabilmekte veya şirketi yüksek kazanımlardan mahrum bırakabilmektedirler.

    burdan hareketle bu sorunla karşılaşan şirketler bunun için danışman alırlar ki olası zararların ve kayıpların önü alınsın ve de bir nevi kontrol mekanizması, eleştirel boyutta gelişimsel bir şekilde yürüsün. şimdi arkadaş bu uygulama aklıma devleti getirdi. devleti denetleyen belli başlı kurumlar var. mesela devlet yanlış bir şey yaptığında aihm, birleşmiş milletler, nato, avrupa konseyi, avrupa birliği, arap birliği vs. dışardan yanlış yapan bir devleti uyarırlar yani ayağını denk al derler. ama bakarsanız örgütlerin yöneticilerini kimse yaptığı yanlışlar konusunda uyaramaz. uyaran bunu canıyla öder veya kaybolur. yani daha da açarsak örgütler özeleştirisini vererek geliştiğini iddia eder, lakin bu örgütün kurucu kadrosunu ihtiva eden bir durum değildir. çıkıp da biri hadi başkan eleştirini ver dinliyorum diyemez. velhasıl örgütleri(havas takımını) denetleyen ne bir kişi vardır ne de bir kurum. açıkçası devlet kıyımlarını aleni yapar ve bir şekilde sorgulanır bu fiiliyatlar. he devlet bunu kabul etmez, kulak arkası eder o ayrı bir mevzuudur. ancak sorun ortadadır.

    örgütler ise tam bir kara kutu hükmündedir. örgüt başlarının adaleti, düzeni, dengeyi, temel hak ve özgürlükleri ne minvalde öngördükleri tam bir muammadır. adalet istiyoruz derken acaba ne denli haktan yana duruş sergileniyor sorusu muğlak bir cevaba dönük adım atıyor ve şimdilik cevap yolu bir yerden sonra kesintili duruyor vesselam.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap