6 entry daha
  • belirtilmese de sonlandırma açıklamasında ne yazık ki dijital verilerin erişilebilirliğinin ucuz ve hızlı olması sonun başlangıcı olmuştur. ancak unutulmamalıdır ki nitelikli ve işe yarar verimli bilgi-veri internette öyle sanıldığı gibi herkesin ulaşabileceği bir yerde değil; ulaşmak içni emek, çaba, zaman ve hatta büyük ölçüde para gerekmekte. bunun güzel ve güncel örneği cumhuriyet gazetesinin uzun uğraşlar sonucu neredeyse tüm sayıları ve eklerini dijital ortama erişimi ücretli olacak şekilde açmasıdır ki birçok gazete de günlük sayılarını bu şekilde taşımıştır internete.

    britannica ansiklopedisi güvenilir bilgi erişim pınarı olarak internetteki yerini alarak çağa ayak uydurmuş oldu.

    cumhuriyet gazetesinin haberi ise internet sitesinde "dev ansiklopedi dijitale yenildi" başlığıyla verilmiş.
    "chicago- ilk olarak iskoçya'nın başkenti edinburg'da 1768'de basılan britannica'nın stokları tükenince yenileri piyasaya çıkmayacak.

    merkezi abd'nin chicago kentinde bulunan yayın şirketi, ansiklopedinin dijital versiyonlarının yayınının devam edeceğini bildirdi.

    britannica ansiklopedisi şirketi başkanı jorge cauz, 32 ciltlik ansiklopedinin basılmamasının bir süredir düşünüldüğünü, bunun internet ansiklopedisi vikipedi ya da arama motoru google'la ilgisi bulunmadığını, britannica'nın dijital versiyonunun çok sayıda kişiye ulaştığını söyledi.

    ansiklopedinin en büyük satış rakamına 120 binle 1990'da ulaştığını hatırlatan cauz, bu sayının 1996'da 40 bine düştüğünü ve giderek azaldığını belirtti.

    britannica'nın dijital versiyonuna 1994'ten bu yana internet ortamından ulaşılabiliyor."
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap