6 entry daha
  • henüz ciddi anlamda dinlemeye başladığım derya deniz bir grup motorpsycho. grup progarchives semalarında eclectic prog ana başlığında değerlendirilmiş ki ben de gruba o şekilde bakmayı seviyorum. fakat yalnızca 3 albümlerini dinleyerek yapabildiğim bir sınıflandırma bu. zira grubun geçmişi uzun ve denemekten korkmayan adamlar olduklarını düşünürsek müzikal perspektiflerini çokça değiştirdiklerini tahmin etmek zor değil.

    ilk olarak heavy metal fruit albümlerini dinledim. açıkçası son derece groovy olayların hasıl olduğu bir albüm olarak hatırlıyorum kendisini. özel bir şey bulamamıştım kendimce. o yüzden bir kenara atılan gruplar arasında kaldılar uzunca bir süre benim için. fakat geçtiğimiz günlerde staale storlokken ile collabration halinde çıkardıkları the death defying unicorn albümlerine değdi kulaklarım. yanlarına da müziğe başladıkları şehrin* caz orkestrasını almışlar. inanılmaz bir albüm koymuşlar ortaya. son zamanlarda türe dair dinlediğim en özel şey oldu bu albüm. üflemeliler agresif bir tavırla birleşmiş. yine yer yer sadece üflememilerle atmosferik ve melodik damarlardan dem vurulmuş. nefis bir albüm.

    tabi kötü tanışma ve ardından devam eden ikinci keşfediş kendini ister istemez başka albümlere yönelirken buldu. yine jaga jazzist üflemelileri ile beraber çıkardıkları in the fishtank albümünü dinliyorum bu ara. bu albüm son derece smooth, daha bir kuzeyin melankolik havasına sahip bir albüm. deneysellik çok ön planda olmasa da yeni şeyler ortaya koyduklarını söylemek mümkün...

    müzik diyince kuzey diyenlerden olmuştum geçtiğimiz bir kaç ay içerisinde. norveçli bu abiler de bu tezimi desteklercesine çok keyif vermekteler. kulak verilesi.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap