5 entry daha
  • fabrika çıkışlı orjinal bi-xenon ile sonradan yapılan bi-xenon arasında fiyat farkından başka farklar da mevcut.

    öncelikle, fabrika çıkışlı standartlara uygun bir bi-xenon far sadece ampul ve mercekten oluşmuyor. farlar normal halojenden çok daha kuvvetli olduğu için bazı yaptırımları veya uygulamaları da beraberinde getiriyor.
    standartlara uygun bir xenon farda, farlar yükseklik ayarını otomatik olarak yaparlar. bunun için aracın amortisörlerine bağlı sensörler bulunur ve bu sensörler yardımıyla aracın yük konumu belirlenerek xenon farın yükseklik ayarını otomatik olarak yapar. ayrıca, xenon far ışık demeti yansımalara hassa olduğu ve herhangi bir engel ile karşılaştığında yansıma yapmaması için kesinlikle mercekli far ile kullanılmalı, ve otomatik far yıkama sistemi olmak zorundadır. belli aralıklarla siz sileceklere su attığınızda çok tazyikli bir şekilde farlarında yıkanması gerekmektedir.

    işte orjinal yapılan veya fabrika çıkışlı bir bi-xenon sistemi bu yüzden sanayide takılandan hem çok daha maliyetli hem de çok daha pahalıdır. evet kar oranı yüksek olabilir ama işin sadece bir mercek ve xenon sistem ile bittiğini düşünmemek gerek. çoğu araçta fabrika çıkışı bi-xenon alınmazsa sonradan bu sistemeleri yaptırmak zordur, kimse de yaptırmaz zaten.

    ancak bir diğer önemli not ise, orjinal olmayan bi-xenon sistemlerin aslında trafikte yasaklı olduğu ve bundan sonra muayenede kusurlu sayılacağını da belirtmek gerekiyor.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap