2 entry daha
  • istanbul'da ısı adası etkisinin olmadığını iddia edenlere hitaben:

    ısı adası, bilimsel bir gerçekliktir. ısı adası etkisinin olmadığını iddia etmek, bilimsel gerçekliği dışına çıkmaktır. bunu belirttikten sonra, ufak bir açıklama yapayım:

    istanbul'da ısı adası etkisi, her geçen yıl artmaktadır. tabii bu, istanbul'da kar yağmayacağı anlamına gelmez. soğuk hava ve kar yağışlarını, 1'den 10'a kadar bir sınıflandırma içerisinde değerlendirecek olursak; daha önce 6 şiddetindeki bir soğuk hava, istanbul'a kar yağışı bırakıyorken; şimdi bu seviye 7'ye çıkmış olabilir. ısı adası etkisin, bu şekilde örneklemek, bence son derece uygundur. bu örneğim, bir varsayımdan ibaretti.

    gelelim, o zekice soruya: "e peki new york'ta niye kar yağıyor, orada yapılaşma daha fazla değil mi? dolayısıyla ısı adası etkisi, daha fazla değil mi?" bu soruyu okuduğumda, aklıma evrim teorisi için söylenen antibilimsel propaganda geliyor: "insanlar maymundan geliyorsa, neden şimdiki maymunlar insana dönüşmüyor?"
    http://www.youtube.com/watch?v=wwc9it1r72u

    new york'taki hava şartlarının çok daha soğuk olduğunu, ortalama sıcaklığın istanbul'un çok daha altında olduğunu belirteyim. dolayısıyla, new york'a inen soğuk hava, istanbul'dan daha etkili olmaktadır; çünkü new york'un iklimi, istanbul'dan daha soğuktur. peki new york'ta ısı adası etkisi var mıdır? tabii ki vardır. örneğin daha önce new york'ta 3 şiddetindeki bir soğuk hava kar yağdırıyorsa, şimdi bu seviye 4'e çıkmış olabilir.

    şunu da eklemeyi uygun görüyorum: istanbul'da ısı adası etkisi var diye, çok kar yağmayacak mı? tabii ki yağacak. şubat başındaki sistem de bunun en büyük ispatı zaten. öyle şartlar oluşur ki, istanbul'da 1929 ya da 1987'deki kışlardan bile daha ağır kışlar yaşanabilir ve yine de bu durum, ısı adası etkisinin olmadığı anlamına gelmez.

    http://wowturkey.com/…ewtopic.php?p=2552792#2552792
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap