2 entry daha
  • 8 aylıkken geçirdiği sünnet operasyonunda yapılan bir yanlışlık sonucu tüm penisi yanan, daha sonra ailesinin ünlü bir psikolog olan dr. money tarafından `penisi olmayan bir erkek çocuğu olarak büyümesindense bir kız olarak büyütülmesi` önerisine uyup, çeşitli hormon tedavileri de uygulanması üzerine, kız çocuğu olarak yetiştiren bir erkek çocuğudur.

    alınan bu kararın ardından bruce reimer'ın adı brenda reimer olarak değiştiriliyor ve bir ameliyat daha yapılarak testisleri alınıyor. fakat brenda reimer 2 yaşına geldiğinde kendisine sunulan bebeklerle ve oyuncaklarla oynamayıp ikiz kardeşi brian reimer'ın oyuncaklarıyla oynamayı tercih ediyor. aynı zamanda üzerine giydirilen kıyafetleri yırtıp sürekli agresyon gösteriyor. dr. money bu değişimin çok başarılı olduğunu savunup makaleler yazarken, reimer ailesi tamamen güçlü bir suçluluk psikolojisi ve çaresizlik içinde belli bir süre geçiriyor. brenda reimer yaşı büyükdükçe yaşıtları görünümünde olması için sürekli östrojen alıyor ve böylelikle göğüsleri gelişiyor, fazla tüylerinden arınıyor ve kas gelişimi yavaşlıyor. kız gibi görünüp o şekilde davranması beklenirken bunların hiçbiri olmuyor ve brenda reimer 14 yaşına geldiğinde artık sorunlar çok daha fazlalaşıyor ve yerel bir psikoloğun önerisiyle aile brenda reimer'a gerçekleri anlatıyor. bunun sonucunda bruce reimer büyük bir rahatlamanın ardından kendine yeni bir isim (bkz: david reimer) seçiyor ve biyolojik cinsiyetine geri dönüyor. çeşitli operasyonlarla büyütülmüş göğüsleri alınıyor, transplantasyon ve plastik protezlerle yapay bir penis ve testisler yaratılıyor ve testosteron tedavisiyle de kas yapısı geliştiriliyor. bütün bunların ardından bruce/brenda artık david reimer olarak hayatını sürdürüyor.

    sonrasında ise hiçbir şekilde sağlıklı bir hayat süremiyor. her ne kadar iş sahibi olup, bir evlilik yapmış olsa da yaşadığı kimlik karmaşası, geçirdiği depresyonlar ve ikiz kardeşi brian reimer'ın intiharının da etkisiyle 38 yaşında intihar ediyor.

    bu hikaye; cinsel kimlik gelişiminde çevrenin değil, genetiğin önemli olduğunu göstermiştir.

    ek olarak; bbc horizon'un bu hikayeyi konu ettiği belgesele şuradan ulaşabilirsiniz;

    http://topdocumentaryfilms.com/…-boy-with-no-penis/
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap