4 entry daha
  • genç, dinamik ama bilgisini karşıya geçirme kapasitesi konusunda şüphe duyduğum sabancı üniversitesi bilgisayar bilimi ve mühendisliği öğretim üyesi.

    bilgisine, makale sayısına, yetkinliğine laf etmek bana düşmez. zaten zekasını gözünden belli eden birisidir kendisi. ama asıl çapsızlık, derslerine devam eden 10-15 öğrencisinin burslu ve öğrenci seçme ve yerleştirme sınavında (bkz: öss) ilk 1000'de olduğu düşünülürse (tanıyorum, biliyorum, onlardan biriyim de konuşuyorum) bu insanlara dandik diyebilmektir. (bkz: ağzı olan konuşuyor) unutmayınız ki zekayı görebilmek de zeka ister.

    ayrıca latex konusuna bir açıklık getirmek gerekirse, çağ dışı ve tamamen külfet bir typesetting öğrenmeye üşenmenin günümüzde aklı çalışan bir bilgisayar mühendisi olup olmamakla herhangi bir alakası olmadığını görmek çok da zor değildir. akademisyen olacaksan orası tartışılır, sürekli makale yazıyorsan yine gereklidir. ama ne yazık ki, özel sektörde çalışan bir bilgisayar mühendisiysen latex bilmen, eğer çıktısını alırsan bastığın pdf'i kıvırıp... neyse...
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap