3 entry daha
  • sabancı üniversitesi'nde bilgisayar bilimi öğretim görevlisi.

    çok çalışkandır, öğrencilerinden de aynı özveriyle çalışmalarını bekler. sabancı üniversitesi öğrencilerinin dandikliği sebebiyle sınavlarının 100 üzerinden 20-30 gelmesi normaldir, çünkü aynı adamları bu dersin düzgün verildiği herhangi bir üniversiteye koyarsan ortalama 20-30 bile çıkmaz.

    ders anlatma tarzı farklıdır; ammavelakin o da bir tarzdır ve öğretme tarzları arasındaki farklılığı esra erdem üzerinden tartışmak, nereden baksan basitliktir.

    eğer yarın öbür gün teorik alanda akademik birşeyler (zaten teorik alanda akademik olmayan ne yapacaksan) yapmak istiyorsan, türkiye'de yanında çalışabileceğin sayılı insanlardandır.

    öğrencilerinin yarısının dersi withdraw etmesinin, öğrencilerin dandikliğiyle açıklanabileceğini söylemiştim değil mi? sahiden, sabancı üniversitesi öğrencisinin özelliği ne ki 20-30 almasın veya withdraw etmesin, harika bir öğrenci grubu var da biz mi bilmiyoruz?

    master öğrencisinin okuldan ayrılması ise özel bir konudur, bu konu üzerinden hocaya vurmak en basitinden çapsızlıktır. master öğrencisi yanında çalışma tercihini de, ayrılma tercihini de yapabilecek zekaya ve yetkiye sahiptir. eğer uyuşmadıysa, veya öğrencinin öncelikleri değiştiyse bu sanırım en son hocasının sorunudur. hiç bir hoca "tamam, çalışmıyoruz, şimdi 2 yan takla atıcaz ve master bitecek" demez ki, esra erdem de yanındaki öğrencilerden normalden çok çalışması beklentisini en başından söylemiştir. tabi bunu ciddiye almak hayatı boyunca "tamam bu sene süper çalışıyorum" deyip de çalışmayan tipik türkiye öğrencisinin işine gelmez; ama bu da en son esra erdem'in problemidir sanırım.

    akademik bir konuda kabalığı, kibarlığı öğrenecek değil öğretecek bir kültüre sahiptir, en azındaın geldiği okula, yanında çalıştığı hocaya ve bulunduğu ortamlara bakan ortalama zekaya sahip bir insan bunu görebilir.

    hepsini geçtim, dünya iyisi bir insandır, sohbeti çok hoştur. iyi kalpliliğine yürekten inandığım sayılı insanlardandır.

    muhtemelen ona buradan laf yetiştirmeye çalışanların nitelikli entrysi kadar akademik makalesi vardır, o yüzden saçmasapan konuşmadan önce iki, hatta belki dört kere düşünmekte fayda vardır.

    edit: bu arada bahsetmeyi unutmuşum, kardeşim 3. sınıfa, 4. sınıfa gelip latex öğrenmeye üşeniyorsan, senin işler yaş, zararın neresinden dönsen kar. hani 30 yaşında falan olsan anlarım da, 3. sınıfta, 4. sınıfta basit bi typesetting öğrenmeye üşeniyorsan, gerçekten yanlış bölümdesin.

    edit 2: "altında çalışan master öğrencisi", kavramını kabul edeceğini zannetmem, çalıştığı insanlara yaşlarına ve bilgilerine bakmaksızın eşit gibi davranmaya özen gösterir.

    edit 3: dandik öğrenci olmak bence kötü birşey değil, kendini bildikten sonra.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap