46 entry daha
  • uzun yıllardır şirketinden* aldığı maaş sabittir; yıllık 100 bin dolar alır sadece. 2006'da huzur hakkı dahil eline 175 bin dolar geçmiştir. her yıl kişisel gelir vergisi formunu kendi doldurur ve gidip vergisini paşa paşa öder.

    1957'de kansas eyaletinin omaha şehrinde 31,500 dolara satın aldığı evde oturmaya devam etmektedir. evin değeri bugün 700 bin dolar civarındadır. kaliforniya'nın laguna beach nahiyesinde de 4 milyon dolarlık bir evceğizi vardır ama o ayrı.

    1989'da, yoğun iş programının dayatması sonucunda ve çevresinin ısrarıyla mecburen satın aldığı şirket uçağına "the indefensible", yani savunulamaz adını vermiştir zira hayatı boyunca israfa ve gösterişe karşı duran bir kişi olarak lüks bir jet uçağının savunulacak tarafı yoktur onun gözünde.

    haftada 12 saat kadar briç oynar. briç partneri, aynı zamanda berkshire hathaway'de yönetim kurulu üyeliği yapan william gates iii adında, hali vakti yerinde bir bilgisayar programcısıdır, ki bu adamın vakfına* servetinin yüzde 99'unu bağışlamıştır (bkz: kanka).

    prensiplerinden şaşmamasıyla tanınan buffett, miras konusunda şu yorumda bulunmuştur: "çocuklarıma her şeyi yapabileceklerini hissedecekleri kadar çok, ancak hiçbir şey yapmak istemeyeceklerini hissetmeyecekleri kadar az [miras] vermek istiyorum." ("i want to give my kids just enough so that they would feel that they could do anything, but not so much that they would feel like doing nothing.")

    nazarımda iğrenç bir şey olan kapitalizmin yüz akı buffett'a hayranlığım sonsuzdur, öve öve bitiremem.

    parası için değil* ama sadece yanında takılıp iş ve adap öğrenmek amacıyla; kanka olunmak istenen ünlüler denince ilk aklıma gelen kişidir. idolümdür.
413 entry daha
hesabın var mı? giriş yap