76 entry daha
  • fairburn'un ingiliz krallarını incelediği bu eserine göre türktür. calgary üniversitesinin tarih araştırma grubunun haçlı seferlerini anlatan bu araştırmasına göre de türktür. vladimir minorsky'e göre, şerefname'ye ve britannica'ya göre de kürttür. mukaddime'ye göre ise ravvadi aşiretine mensup bir araptır.

    eğer sümerler iddia edildiği gibi türk ise dört çağdan üçünü, türk değillerse dört çağdan ikisini açan bir kavmin tarihine selahaddin eyyubi'yi ekleseniz de eklemeseniz de bir şey değişmez. o tarih içerisinde böyle çok isim bulabilirsiniz.

    kürt tarihinin de en az türk tarihi kadar görkemli olduğunu söyleyen kimseler de aynı şeyi kürt tarihi için ileri sürebilirler.

    büyük taarruzdan sonra "hektor'un öcünü aldım" diyen ya da selahaddin'in kudusü alıncaya dek taktığı siyah sarığa nazire yaparcasına bursa işgalinden izmir'in alındığı güne kadar meclis kürsüsüne siyah örtü örten mustafa kemal'in bildiği bir şey var mıydı? bilmiyoruz.

    bildiğimiz şey sadece şudur ki selahaddin, ne kürtlük ne de türklük için savaşmıştır. onun amacı yalnız islamiyete hizmet edebilmekti.

    biraz da mustafa kemal fenerbahçeliydi; galatasaraylıydı; beşiktaşlıydı tartışmasına benzeyen bu tartışmanın galibi ne yazık ki olmayacaktır.

    çünkü tüm efsanevi insanlarda olduğu gibi selahaddin de mustafa kemal de büyüklükleri sebebiyle sadece bizim ve bizim gibi düşünenlerin kalbine sığamaz...
302 entry daha
hesabın var mı? giriş yap