5 entry daha
  • canon makinelerin garantisi ile ilgili bir sıkıntı yoktur. zaten sd kart üzerinden çalışan bir yazılım. boş sd kart takarsanız normal firmwareden açılır. bilgisayar kafasında düşünürsek makine c: den değil harici bi hdd den boot ediyor. eğer boot edecek birşey bulamazsa c: den çalışıyor.

    bu firmware ilk olarak 5d mark 2 nin video kabiliyetlerini daha iyi kullanmak için yapılmıştır.(5d mark 2 için kullanılan kod adı aj'dir) canonun gerizekalı firmware politikasının amına koyması beni çok mutlu ediyor. o nedenle canon tüm modellerinin port edilmesi daha da mutlu edecektir şahsımı.(örnek verecek olursak time lapse çekmek istiyorsanız ve canon kullanıyorsanız 100$ verip bir remote controller almanız gerekiyor. halbuki ard arda fotoğraf çekme işi firmware üzerinden yapılabiliyor. misal nikon öyle)

    sadece video çekenler için değil fotoğraf ile uğraşan arkadaşların da işine yarar. misal magic zoom ile live view i tamamen kaplamadan ekranın köşesine kadrajın zoomunu görebiliyorsunuz. hdr çekmek çok daha kolay oluyor. hdr time lapse çekebiliyorsunuz. vizör üzerindeki sensörü kullarak kameraya dokunmadan fotoğraf çekebiliyosunuz. ekranda hareket oldugunda hassasiyete göre fotoğraf çektirebiliyorsunuz.

    500d ile ilgili yakın zamanda bir güncelleme yayınlanmışlar. artık 500d kullanıcıları da 550d kadar temiz video çekmesini sağlayabiliyor. video modunda otomatik olan exposure olayı manuel yapılabiliyor.(500d nin movie modu tamamen oto çalışır normalde.)

    edit: yetişemiyoruz yeniliklerine efenim. en son hdr video özelliği eklenmiştir. http://vimeo.com/33987353
42 entry daha
hesabın var mı? giriş yap