19 entry daha
  • tıpkı abisi** tropa de elite gibi brezilya'nın varoşlarını ve sistem çarkının nasıl ters yönde işlediğini çok yalın bir biçimde gözler önüne sermiş mükemmel bir filmdir. yolundan şaşmayarak, sağa sola ayar vermiş, gönlümüzü fethetmiştir. filmden bazı notlar:

    - filmi 11.1 milyon kişi sinemalarda izledi. bu da avatar'ın rekorunu geçerek brezilya'da tüm zamanların en yüksek gişe hasılatı elde eden filmi olmasını sağladı.

    - nascimento, guacary ile yüzleşmek için restorana girdiğinde onu tebrik eden mavi-beyaz gömlekli kişilik bizzat rodrigo pimentel'dir. rodrigo pimentel tropa de elite serisinin yazarıdır, eski bir bope üyesidir ve nascimento karakterinde esinlenilen kişidir.

    - yönetmen jose padilha ilk film olan tropa de elite'de yaşanan korsan sorunlarından büyük ders çıkarmış ve bu filmde korsan sorunuyla karşılaşmamak için ses olmayan bir dvd kopyasını adını kimsenin bilmediği bir banka ile güvenceye almış. ilk fikir, anti-korsan girişimlerini desteklemek için bir televizyon ekibiyle bu önlemi belgelemekmiş. ama sonra düşününce, olası bir soygundan korkulmuş, vazgeçilmiş.

    - helikopter sahnesinde, nascimento'nun olduğu helikopter ve kameraman ekibin olduğu helikopter neredeyse çarpışıyormuş, son anda sağlam bir manevra ile kurtulmuşlar.

    - yönetmen jose padilha, büyük brezilya şehirlerindeki* kentsel şiddeti konu aldığı üç film ile bu olaya son verdiğini açıklamış. hatırlayacaksınız, ilki devletin yoksul insanlara olan ilgisizliğinin nasıl şiddet suçlarına dönüştüğü ile ilgili bus 174 isimli belgeseldi. ardından tropa de elite ile, devletin kolluk kuvvetlere olan denetim eksikliğinin polis şiddetine ve yozlaşmış polis kültürüne neden olduğu işlendi. ve son olarak, tropa de elite 2'de de hükümet seçiminin arkasında varoşların ve polislerin nasıl görmezden gelindiğinden bahsedildi.

    - diogo fraga karakteri gerçek hayatta rio de janeiro eyalet temsilcisi marcelo freixo'ya dayanmaktaymış. hatta filmde diogo fraga'nın sınıfta ders verdiği sahnede marcelo freixo sınıfta ilk sırada otururken görülebilirmiş.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap