7 entry daha
  • 2010 yapımı klasik "aile evini basan bir grup zorba ve işkenceleri" temalı tek mekanda geçen film. anne kavramını fon olarak kullanması, bolca heyecanlı sahneleriyle ve inandırıcı senaryosu ile benzerlerinden sıyrılıyor. öte yandan insanların leblebi gibi öldüğü şiddeti bol bir film aynı zamanda. filmin kötü karakteri "anne" nin belinda carlisle misali masum yüzlü genç bir kadın olması olayı ilginçleştiriyor. mantık hataları ve yer yer gülünç sahneler olmasına rağmen kendini izlettiren bir film mothers day. annemi de düşünerek 7/10 veriyorum.

    --- spoiler ---

    film çocuk kaçırma sahnesi ile başlıyor. derken günümüze geliyoruz. yeni eve taşınan karı-koca, arkadaşlarıyla bir parti veriyor. derken başarısız bir banka soygunu girişiminin ardından biri yaralı 3 kardeş bu eve geliyorlar. yanlışlıkla ya da tesadüfen değil, annelerinin o evde oturduklarını zannederek. ancak anneleri o evden yeni taşınmış. üstüne üstlük çocuklar annelerinin o evde oturduğunu sanarak sürekli para göndermiş. bu sırada kardeşlerimiz zorla ev halkını alıkoyuyorlar. kısa bir süre anneleri geliyor. herkes koca memeli lanet bir kadın beklerken çıka çıka hoş bir bayan geliyor. ancak bu kadın kendisine ulaşmayan bu paraların hesabını ev sahibinden sormaya başlıyor.
    filmin sonunda da beth adlı ev sahibesinin kocası tarafından aldatıldığını ve bunun üzerine beth in paraları sakladığını öğreniyoruz. aldatılma ve hamilelik olayı iyi işlenmiş filme. esas annemiz çocukları öldürülünce çılgına dönüyor. beth ise kocası öldürülünce. yani tam bir "anneler savaşı" izlediğimiz.

    - öldü gözüyle baktığımız insanlar hep canlanıyorlar.
    - saw serilerinden tanıdığımız darren lynn bousman yine saw a benzer bir sahne yapıyor. atm önünde birbirini bıçaklayan kadınlar.
    - filmin sonu hiç şaşırtmadı. annenin bir yolunu bulup beth in bebeği ile kaçacağı belliydi.
    -bu kadar insanın şiddete maruz kaldığı donkey punch filmini hatırlıyorum.
    -en büyük mantık hatası...o kadar insanın tek bir silahlı kişiye karşı gelememesi.

    --- spoiler ---
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap