4 entry daha
  • intikam duz bir cizgi degildir, bir orman gibidir, yolunu kaybedebilirsin demisti tarantino kill billde.. bence bu filmde eleman bey, yolunu kaybetmemis, aksine, bilincli yapilan her haksizligin, buyuk konusulan her sozun insanin basina gelmesi dusturunda, araci olmustur..

    cekik gozlulerin, "akildaki acinin kalptekinden daha izdirapli oldugu" felsefesiyle yaptiklari her film aklimizi dumur ediyor.. bu irkin intikami agir oluyor arkadas.. korelilerle, caponlarla millet olarak dostane iliskilerde bulunuyor olmamiz atalarimiza bir kez daha sukranlarimizi sunmamizi gerektirir..

    filmde adalet arayisi iyi guzel de tamamen sucsuz birinin bir baskasinin cezasinda alet olarak kullanilmasi gerekiyorsa ne yapmali insan.. ama bir suçun cezasi, suçlunun sadece dort duvar arasinda yasamasiyla cekilmis, tamamlanmis olur mu.. yoksa hapishaneler foucault'un dedigi gibi, acilari dindirmek, magdurun hak'kini vermek icin degil de daha kontrol edilebilir bir toplum yaratmak, belli tip suclari duzenleyip, yonetilebilir hale getirmek icin midir..

    adalet tam olarak ne demektir acaba.. platon, bile devleti sadece bu kavrami aciklamak icin yazmamis miydi.. filmde adalet yerini buldu denilebilir mi, peki ama o kusursuz fizik, pembelesmis memeler ne olacak.. hye-jin hanin guzelligini de es gecmemek gerek.. david lynch filmlerinin sonu ve barindirdigi felsefe takdir edilirken bu film ve yonetmeninin 5 entry haketmesi hic adil degil.. dua edelim de allah korusun yonetmen adalet arayisina girmesin..
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap