3 entry daha
  • türkçe ismi; 'kaderin cilvesi' ya da 'sıhhatler olsun' olan film.

    1975 yapımı bir sovyet filmi. film artı rusça konuşan ülkelerde kült olmuş. - bir nevi rusya'nın tosun paşa'sı hababam sınıfı gibi - özellikle filmde yeni yılda geçtiği için her yeni yıla girişti rus kanallarında yayınlanıyormuş. hatta 2000'li yıllarda tekrar çekimi yapılmış.

    film otoriter denilen sovyet zamanlarında çekilmiş olsa dahi rejimin aynılaştırmasına dair eleştiler vardır. ( özellikle o baştaki tüyle m dünyaya komünizmin gelişini anlatırken evleri kullanmaları vs. )

    çocukken babamla izlemiştim daha sonra bulamamıştım bu filmi sevgili okulumuzun kütüphanesinde buldum, merak ederseniz siz de bulup izleyebilirsiniz. bence hoş bir film.

    filmin konusu da az biraz şöyle;

    sovyetler her yerde aynı tarz evler yapıp cadde ve sokaklara aynı adları vermiştir. karakterimiz ise zhenya arkadaşlarıyla her yılbaşı günü saunaya gider ama bu sefer içkiyi fazla kaçırır ve yanlışlıkla bir arkadaşının yerine leningrad uçağına biner ve leningrad'a gider. sarhoş olduğu için farkında değildir olanların. ev adresini taksiye söyler ve taksi onu evine bırakır. eve gider ve çoğu mobilya dahi aynıdır. tam yatmışken yatağa sarhoş bir halde ev sahibesi nadya gelir ve olaylar başlar.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap