4 entry daha
  • çok sevdiğim bir kieslowski filmi. bu kadar az yorum yapıldığına şaşırdığım bir film ayrıca. murphy kanunlarına da bir gönderme var gibi filmde. ne olursa olsun burnun boktan çıkmaz gibi bir mesaj veriliyor. pek bir karamsar, fakat gerçekçi ve güzel bir film.

    --- spoiler ---
    film daha önce de belirtildiği gibi üç bölümden oluşuyor. birinci bölümde treni yakalayıp varşova'ya giden bir tıp öğrencisi witek orada olayların gelişmesiyle komünist bir partinin bir üyesi konumuna geliyor. bununla birlikte ilk aşkını da tekrar görüp onunla da bir ilişki kuruyor. bu üyelik konumunun bir getirisi olarak ona bu örgütte çeşitli görevler veriliyor. en sonunda paris'e gidecekken örgütün bir görevi icabı bu engelleniyor, ve witek'in isyanıyla birlikte ilk bölüm bitiyor.

    ikinci bölümde ise treni son anda kaçıran witek polis ile kavga ediyor. bu olaydan sonra mahkemeye çıkıyor ve burada kendisine ceza olarak belli bir saat kamu görevi veriliyor. burada da görevlerini icra eden diğer insanların örgütüne katılıyor, evinde bu örgütün toplantılarını yapıyor. aynı zamanda bu sefer tanıştığı kişi çocukluktan -aynı zamanda örgütten- bir arkadaşı oluyor. en sonunda örgüt çökertiliyor, witek ise şans eseri kurtuluyor fakat o da elinde hiçbir şey olmadan, ortada kalıyor.

    üçüncü ve son bölümde yine treni kaçıran, fakat normal hayatına devam eden witek, eski sevgilisiyle karşılaşıp onunla bir ilişki kuruyor. evleniyor. ve üniversitedeki öğrenimine devam ediyor. fakat hocalarından biri libya'daki bir görevine gidecekken bir terslik oluyor ve witek onun yerine göreve gidiyor. göreve gidişi esnasında havadaki uçak içindeki bir bombanın patlamasıyla düşüyor ve film sona eriyor.
    --- spoiler ---
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap