123 entry daha
  • türkiye'nin yıllardır uzak ara en kötü yönetilen kurumudur.

    nasıl yönetil(eme)diğini kendimin ve eşimin hikayelerini anlatarak açıklamak istiyorum.

    eşimin 2010 yılı 4 haziranda siirt'e ilk ataması gerçekleşti ancak yaz tatilinde maaş vermemek için (ki burada mili eğitimin boş yere 3 ay maaş ödemek istememesi kabul edilebilir bir durumdur) göreve başlamasına müsade edilmedi.
    göreve başlama tarihi olarak 1 eylül 2010 tarihi verildi ve biz 2 de eylül tarihinde gidip başlangıcını yaptık.

    eş durumu tayini için 1 yılın dolması gerekiyordu ve biz bu bir yılın dolmasını ve eşimin yanıma gelebilmesini beklemeye başladık.
    ağustos 2011 eş durumu tayinleri için beklerken bu atamanın kılavuzu yayınlandı. kılavuzda eş durumu tayini yapabilmek için stajerliğin 31 ağustos tarihinde dolmuş olması şartı arandı.(ki bu tarih 1 yıl önce 15 eylül idi)
    dolayısıyla 2 günle kaçırdık ki zaten en erken başlayabilsek 1 eylülde başlayabilirdi göreve eşim ve bu tarih de 31 ağustos şartını taşımamız için yetmeyecekti.
    neyse yarım dönem daha dişimizi sıkacağız,şubat tayinini bekleyeceğiz derken bugün yeni bir haber geldi görev yaptığımız kurumdan. o haber ise şubat atamasının kaldırıldığını müjdeliyordu(!) bizlere.

    evli bir çifti 2 yıl birbirinden uzak tutmak hangi vicdana hangi anlayışa sığıyor...
    1 yıl için tamamdır haklılardır dedik.1 buçuk yıl yaptılar olsun idare edeceğiz dedik. bugün ise 2 yıla çıktı bu süre...
    evli olanlar anlar bizi sanırım...

    "peki sen siirt'e neden gitmiyorsun? zor mu geliyor sana doğu?" diye içinden geçirenler için de kısaca kendi hikayemi anlatayım.

    ben de 2009 yılı eylülünde van'a sözleşmeli olarak atandım.
    daha sonra kasımda gerçekleşen atamada çok sıkıntılı yerleri yazmadım. çünkü hem van'da mutluydum hem de gideceksem o güne kadar her daim yapılmış şubat atamasında daha rahat bir yere giderim diye düşündüm.
    ancak milli eğitimimizin o zamanki bakanı nimet hanım biz kasım tercihlerimizi yapıp verdikten 2 (iki) gün sonra şubat ataması yapılmayacağını söyledi televizyonda. 2 gün önce bilgilendirilse idik tercihlerimizi ona göre yapacaktık ama burası milli eğitim...

    derken 2010 haziranında atama yapılmasına karar verildi. o mayısta doğu hizmeti affı çıktı ancak o anda sözleşmeli olduğum içi beni kapsamadı o af.
    2010 haziranında kahramanmaraş'a kadrolu olarak atandım ve kısa bir süre sonra aynı okulumda öğretmen asker olarak görevlendirildim.
    derken 2011 seçimlerinden önce seçim yatırımı amaçlı olarak bütün sözleşmeliler kadroya geçirildi ve bu sözleşmelilerin 2010 mayısta sözleşmeli olarak çalışanlarının doğu hizmetleri affedildi ve sözleşmeli çalıştığı süre stajerliklerinden sayıldı ve stajerlikleri kaldırıldı.
    ama bu imkanlar, hakkıyla,çalışarak,kendi puanıyla kadroya geçen bana tanınmadı. yani hakettiğim için cezalandırıldım...
    doğu hizmetim hala var (ki bu olay sıkıntı değil.köy çocuklarıyla ders işlemeyi hakikaten seviyorum) ve hala stajerim...

    yani mesleğimin 3. yılı bitecek ve ben hala stajer olacağım. bu yüzden de ben eşimin yanına tayin isteyemiyorum...

    işte böyle bir yerdir milli eğitim..
749 entry daha
hesabın var mı? giriş yap