• foucault'un önemli kitaplarından. türkçe'de iki farklı çevirisi bulunan bir kitaptır. temel keşoğlu çevirisi doruk yayımcılık'tan, inci malak uysal çevirisi epos yayınları'ndan çıkmıştır.

    .../...

    "burada girişilen araştırma, tüm kuralcı niyetlerin dışında, söz konusu olanın, modern zamanın onu bildiği şekliyle tıbbi deney imkanının koşullarını belirlemek olması ölçüsünde hem tarihsel hem eleştirel olması kararlaştırılmış bir projedir.

    bu kitap, kesin olarak, bir tıp için, diğerine karşı ya da tıbba karşı, bir tıp yokluğu için yazılmadı. burada da, diğerlerinde olduğu gibi, söylemin derinliği içinden tarihinin koşullarını çıkarmayı deneyen bir çalışma söz konusudur. insanların söylediği şeyler içinde, önemli olan, daha çok, onların berisinde ya da ötesinde ne düşünmüş olabilecekleri değil, daha baştan, onları kalan zaman için, yeni söylemlere ve onları dönüştürme görevine sonsuza dek açık hale getirerek sistemleştiren şeydir."

    "birey için, kendi bilgisinin hem öznesi hem nesnesi olma imkanı, bilgi içindeki bitimlilik oyununun değiştirilmiş olmasını gerektirir."
    michel foucault
    arka kapaktan - epos yayınları
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap