• yukito kishiro'nun gunnm(gun dream) ismiyle bilinen 9 kitaplık manga serisinin ilk iki kitabının anime uyarlamasıdır ve bir anime'den ancak "battle angel alita" gibi olması beklenebilir. mekanlarıyla, detayları, coşkusuyla insanı kendine hayran bırakır.

    dr. ido'nun oradan buradan kotarıp kol, kalça, bacak ekleyerek hayat verdiği alita, sadece bir robot değil, cazibesi, yetenekleri, zerafeti, masumiyetiyle; yaşamı sorgulayışı, zekiliğiyle eşi benzeri bulunmaz bir varlıktır.

    sadece dövüşsün, kan çıkarsın diye yaratılmış olsa da, sadece scrapyard'ın zor şartlarıyla değil, kim ve ne olduğuyla, neden var olduğuna dair sorgulamalarla da boğuşur sürekli. dr. ido'ya rağmen kendi yolunu seçmekte ısrar eder. dr. ido babalık iç güdüsüyle, alita'yı scrapyard'dan uzak tutmaya çalışsa ve alita'nın seçtiği yolun, elem ve keder sonucunda da ölümle netice bulacağını bilse de, alita "neden senin seçtiğin hayatı yaşamak zorunda olayım?" diyerek ağlar, hayatımıza gönderme yaparaktan.

    müzikleri de, yalın olarak, keyifle dinlenebilecek kadar güzel, özellikle dövüş sahnelerinde çalan müzikler ve tabii ki her dinleyeni hayran bırakan final şarkısı özel ilgi/övgü gerektiriyor.

    post-apokaliktik yapısına, barındırdığı tüm şiddet öğelerine rağmen, hayaller ve sevgi üzerine, daha doğrusu bu hayaller yıkıldığında neler olabileceği üzerine alita'nın öyküsü.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap