3 entry daha
  • galatasaray erkek basketbol takımına transfer olmuş genç oyun kurucu.

    --- alıntı ---

    can korkmaz, istanbul'un şişli ilçesinde 21 ekim 1992'de dünyaya gözlerini açtı.

    basketbola efes pilsen altyapısında başlayan oyun kurucu, eğitimine ve lise basketbolu kariyerine amerika'da devam etmek isteyip 2008 yazında batı virginia eyaletinin beckley şehrinde yer alan mountain state academy'sine geçti.

    bir senelik tecrübenin ardından türkiye'ye döndü ve 2009 - 2010 sezonunu türkiye basketbol 2. ligi'nde yer alan pertevniyal'de geçirdi ancak amerika'daki eğitimine de ara vermeden sürdürdü. 24 maçta forma giyen oyuncu 11,8 sayı 3,3 asist ortalamaları yakaladı.

    18-23 mayıs 2010 tarihlerinde izmir'de gerçekleştirilen genç erkekler türkiye şampiyonası'nda pertevniyal forması giyen ve şampiyonluk yaşayan can korkmaz "en iyi guard" seçildi. aynı turnuvada oyuncumuz furkan aldemir "en değerli oyuncu" "en iyi pivot" "ribaund kralı" ve göksenin köksal "sayı kralı" ödülünü almıştı.

    sezon bittikten sonra can korkmaz, florida eyaletinin jacksonville şehrinde bulunan arlington country day lisesi'ne gitti. kişisel sebeplerden ötürü burada çok fazla kalmayan genç oyuncu, 20 kasım 2010'da pertevniyal'e döndü ve 19 maçta yer alıp ve 10,1 sayı 3,3 asist ortalamaları tutturdu. 18 yaş altı milli takımı'yla 2010 avrupa şampiyonası'na katılan oyuncu 9,0 sayı 3,3 asist ortalamaları içeren bir performans sergiledi.

    1.87 metre boyundaki can korkmaz, hücumda şut sorumluluğu almaktan çekinmeyen, önce pas vermeyi sonra şut atmayı düşünen, saha görüşü yüksek bir oyun kurucu.

    --- alıntı ---
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap