44 entry daha
  • selam..

    yine ben. epeydir yazmıyorum (iki hafta) diye "mondeo arıza çıkartmadı herhalde "demişsinizdir. yok canıım.. mondeo? ayıp ediyorsunuz.

    son bölümümüzde periyodik bakım maceramızı anlatmış, sağ ön camın nasıl durduk yere bozulduğundan bahsetmiştim.

    neyse, bu bakımdan çıkınca, benim kayınbiraderin düğünü için gelin arabası yapalım dedik. kayınbilader düğün yaptı benim. iyi altın hasılatı yaptı laf aramızda. işte, ben de bu herif rahat rahat kuaförüne düğününe, fotoğraf çekimine gitsin, gerdeğine rahat rahat girsin diye gelin arabası şoförü oldum. neredeyse 12 saat boyunca bizim mondeo efendinin direksiyonunu salladım.

    ne diyordum, işte aldım gelini damadı falan, oraya git buraya git derken gelin kızımız darlandı. azıcık camı açayım dedi. sağ arka cam. bastı düğmeye. bizim cam bir iki nazlandıktan sonra açıldı. açılış o açılış. bi daha da kapanmadı. o muğla sıcağında bi yandan klima çalışıyo, bi yandan cam açık, kızcaazın yüzüne yüzüne fön makinasıyla sıcak hava tutuluyormuş gibi esiyo. zati bi ton makyaj, gelin başı falan. iyice bunaldı gelin. rezalet. damat sinirlendi tabi. asabi adam zaten. zar zor stüdyoya attım bunları ben. o süslenmiş arabayla da servise koşturdum. camın bozulduğu belli. maliyet 450 lira. bu konuda tecrübeli olduğumuzdan fiyatı, işlemleri falan ezbere biliyoruz artık. o arada yapılamayacağını biliyorum da, camı kapattırayım en azından dedim. serviste de iki arkadaş elleri ile ittire kaktıra kapattılar camı. "bozulmuş bu" dediler bir de. sağolun dedim. bir de sordum, "bütün mondeolar mı böyle, yoksa bizimki mi probleme doymuyor" diye. "eheh, yav, sizin şanssızlığınız, allahın işi işte" dediler. bu ford servisindeki elemanları seviyorum hakkaten ben. 4. yılını doldurmadan 3. cam motorunu bozan mondeomuz hakkında "allahın işi" yorumunu yaptılar.

    neticede cam kapanıp kaldı öyle. peder de bir dahaki probleme kadar yaptırmama kararı aldı. böyle zırt pırt 450 lira toka etmek koyuyor adama tabi. sabancı olsa illallah der. zaten topu topu dört cam var. henüz bozulmayan bir tane kaldı. sol ön cam. ailecek heyecan içinde bozulacağı günü bekliyoruz şimdi. bir iki haftaya kokusu çıkar.

    ha, ön konsoldaki düğmelerin boyalarının attığından bahsetmiş miydim? onu da sıradaki camla birlikte bilahere anlatırım artık.

    yakın bir zamanda tekrar görüşmek üzere...
239 entry daha
hesabın var mı? giriş yap