2 entry daha
  • efsanevi rap grubu wu tang clan'in en özel elemanlarından ve east coast rap müziğinin yetiştirdiği en sağlam mc'lerden biri.

    grupla olan başarılarını bir kenara bırakırsak, solo diskografisi de oldukça sağlamdır. hele ki hardcore rap seven ve hip-hop kültürüyle içli dışlı olan birisi ya da bir rap müzik puristi için çok önemlidir. solo kariyerinin ilk albümü, efsane statüsüne ulaşan only built 4 cuban linx...'tir. bu albüm mafioso rap isimli janrın gelişimi için çok önemli bir yapıttır ve kendisinden sonra çıkacak olan reasonable doubt ve life after death gibi kayıtlara büyük ölçüde ilham vermiştir. albüm tematiktir ve bir sinema filmi hissi vermeyi amaçlamaktadır. başrollerde raekwon ve ghostface killah, kameranın arkasında ise prodüksiyonun beyni rza vardır. bu sebeple diyaloglara, birbiriyle alakalı şarkılara ve öyküleme tekniğine rastlanır. sample'lar ustaca kullanıldığı için albümün genel sound'u epey belirgindir ve hardcore rap'e yakın bir çizgidedir. kısacası rap tarihinin en ilginç albümlerinden biridir.

    sonradan immobilarity ve the lex diamond story gibi iki albüm daha çıkaran raekwon, albümler aslında fena olmamasına rağmen rza'nın yokluğu başta olmak üzere çeşitli sebeplerden ötürü ilk albümündeki havayı kaybetmiştir. fakat kariyerindeki bu düşüşü 2009 yılında çıkardığı only built for cuban linx pt 2 ile önlemiştir. o albümü de oldukça sağlamdır ve dr. dre, rza, busta rhymes, method man, marley marl, pete rock, j dilla gibi çok önemli prodüktörlerin ve rapçilerin desteğini içerir.

    bu senenin mart ayında çıkardığı son stüdyo albümü olan shaolin vs. wu tang de enfestir.

    ayrıca featuring verdiği şarkılarda özellikle iyi performans sergileyen bir abidir. fakat raekwon'u tanımak isteyen ve ilk defa dinleyecek olan rap müzik severlere bir uyarı yapmak zorundayım: onun şarkılarından tam anlamıyla keyif alabilmek için rap ile epey içli dışlı olmanız gerekebilir. çünkü eserleri mtv'de görmeye alışık olduğumuz ve "rap" adı altında yutturulmaya çalışılan neşeli nakaratlı pop-rap şarkılarına benzemez.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap