9 entry daha
  • stres ve kaygının ilk etkilediği sistem. vücuttaki gerekli enerjinin %50'sinden fazlasını kullanır bu sistem. demek ki bağışıklık sistemi vücuttan çok fazla enerji talep etmektedir. stres ve kaygı anlarında, vücut bunu bir saldırı olarak algılayıp, kendisini savunmaya alacağından dolayı, vücudun savunma bölgeleri olan kollar ve bacaklara normalden daha fazla kan pompalanmaya başlanır. bu durumda, kollar ve bacaklarda giderek artan bir enerji ihtiyacı baş gösterecektir. diyelim ki vücudunuzda 1000 kalorilik bir enerji var ve bunun 800 kalorisi bağışıklık sistemine gidiyor. kalan 200 de vücudun diğer bölümlerinde... en sevdiğiniz arkadaşınız başka şehre taşınıyor, işler boktan, para kazanamıyorsunuz, sevdiğiniz kız size "abi" diyor veya en beteri dostlardan, akrabalardan bazıları mefta oluyor. hoop vücut strese bağlıyor, kaygıdan kaygıya koşuyor. bu efor esnasında vücut, bağışıklık'a gidiyor ve diyor ki: "hacı hayat ağzıma sıçtı, bana oradan bi üç yüz, beş yüz kalori borç virsene". bağışıklık vermek istemiyor, ama diğer taraftaki enerji vücudun hayati bölümlerine gidiyor, oralardan da kesinti yapılamaz. bağışıklık mecbur, "ben de başını oluşturacağım" diyerek, kollara, bacaklara borcu veriyor. verdi üç yüzü, kaldı bağışıklıkta beş yüz. her gün ver üç yüzü, ver üç yüzü, bağışıklık ayın sonunu zor getiriyor ve kapıda bekleyen hastalıklar hücum ediyor.

    bağışıklık sistemi, bu stres döneminde, kollar ve bacaklara yollanacak kan için ilk olarak sindirim sistemini feda ediyor. yani mide ve bağırsaklar için gerekli olan kanın büyük bölümü kollar ve bacaklara aktarılmaya başlanıyor. insanlar hazımsızlık çekmeye başlıyor, bağırsaklar bozuluyor, reflü gibi bir zıkkım çıkıyor ortaya.

    işte "hep stresten" diye bahsedilen olay bu. o yüzden çok ciddi rahatsızlıklara sahip olan insanların, bir yandan fiziksel tedavilerine devam ederken psikolojik olarak kendilerini rahatlatmaları ve elbette bir uzmandan yardım almaları gerekiyor. kanser gibi hastalıklarda "moral çok önemli" sözünün karşılığı bu: bağışıklık sistemine yardımcı olmak.

    insanları üzmeyin olum, onların hastalıklarından bir miktar da olsa mesul olursunuz. haydi türkiye, git şimdi sevgiline, eşine, kardeşine, arkadaşına sarıl, onların bağışıklık sistemini güçlendir! ulan biz de seçim ortamından etkilendik, üstümüz başımız slogan oldu.
73 entry daha
hesabın var mı? giriş yap