2 entry daha
  • hasta hikayelerinin bolluğu, birçok makaleyi referans olarak vermesi, özellikle nazi almanyasından verdiği örneklerle sürükleyici bir arno gruen kitabı. hitlerin halkı yönlendirme becerisinin ve halkın neden bu kadar kolay yönlenmeye açık olduğunun altında yatanları açıklamaya çalışmış. astığı astık kestiği kestik lider pozuna olan düşkünlüğümüzün ve bu poza neden kolayca itaat ettiğimizin ipuçlarını da görebiliyoruz.

    çocukluktan içimizde yeşeren yabancıyı hayatımız boyunca saklamamız, çocukken kurban durumunda olduğumuz o anların acısını görmezden gelmemiz ve ilerde başkalarını kurban etme isteğimiz.. "kendimi en çok birini öldürürken canlı hissediyorum" diyen katillerin bilinçaltındakiler.. nazi subayları arasında yapılmış araştırmaların çarpıcı sonuçları.. iş hayatında yönetim kademesinden ayrılanların, sadece iş yitimine değil aynı zamanda kişilik yitimine de uğradığına dair tezler ve örnekler.. daha ne olsun.

    kısaca özetlenemez ama şöyle bağlayacağım: acısına sahip çıkmayan bireylerin şiddet eğilimlerini çarpıcı örneklerle anlatan ve mutlaka okunması gereken bir kitap.
    (bkz: nefretin kökenleri)
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap