30 entry daha
  • ne olmasını bekliyorduk ki? burada ak liberaller sabah akşam evet propagandası yapmaktan, akp'yi makyajlayıp makyajlayıp karşımıza çıkartmaktan kendilerini bir türlü alıkoyamadılar. onlara ilettik, dedik ki bu geçirdiğiniz hurmalar, yarın hepimizin götünü tırmalar.

    anayasa mahkemesine götürelim kararı ret yiyeceğimizden eminim. neden ret yiyeceğiz onu da söyleyeyim. 12 eylül'de yapılan değişiklikte karşınıza eşşek kadar bir madde 41 değişikliği geldi. 41. madde ne diyordu?

    i. ailenin korunması (ve çocuk hakları*)
    madde 41
    aile, türk toplumunun temelidir ve esler arasında esitlige dayanır. devlet, ailenin huzur ve refahı ile özellikle ananın ve çocukların korunması ve aile planlamasının ögretimi ile uygulanmasını saglamak için gerekli tedbirleri alır, teskilatı kurar.
    **eklenen metin**
    her çocuk, yeterli himaye ve bakımdan yararlanma, yüksek yararına açıkça aykırı olmadıkça, ana ve babasıyla kisisel ve dogrudan iliski kurma ve sürdürme hakkına sahiptir.
    - devlet, çocuk istismarı, cinsellik ve siddete karsı çocukları koruyucu tedbirleri alır.-

    (bkz: #19637677)
    aldınız mı tedbiri.?

    bu emrin en tiksinti verici yanı, listelenmiş web siteleri ile uzaktan yakından alakası olmayan sourtimes.org'un araya bir yere sıkıştırıverilmesi ve bir nevi ayaküstü sansürlenmek istenmesidir. bu durumda sansürün yalnızca alan adlarına değil, herhangi bir mahkeme kararı olmaksızın platform içeriğine de uygulanmaya başlandığını açıkça ortaya koyuyor.

    gelecek tepkiler üzerine seçim sonrasına "ertelemek" üzere bir geri adım gelebilir. ama bu yalnızca bir seçim manevrasından öteye gitmez. niyet okuyoruz. evet. aylardır okuduğumuz gibi.
668 entry daha
hesabın var mı? giriş yap