2 entry daha
  • insan olanı gazetecilerden ve siyasetten nefret edermiş. gazetecileri askeri kamplarındaki tembel askerlerin uydurmalarını gerçekmiş gibi haber yaptıkları için casus muamelesine layık görürmüş. başkanlık için aday olması gerektiğini söyleyenlere "aday maday olmam. aday yaparsanız yarışmam. başkan seçerseniz yönetmem" demiştir.

    ulysses s grant gibi ohio'ludur. grant ile west point askeri akademisi'nden arkadaştır.

    amerikan iç savaşı'nın uzun ve kanlı olacağını öngörmüş, bu nedenle deli muamelesi görüp, bir süre görevden alınmış, bunalıma girmiştir. bunalımdan grant'in manevi desteği ile çıkmıştır. savaş ta kendisinin öngördüğünden daha uzun ve kanlı sürmüştür.

    kendisi amerikan iç savaşı'nda uyguladığı scorched earth yaklaşımı nedeniyle ilk modern general kabul edilir. yolu üzerinde düşmana yarayabilecek ne varsa yakmış ve yok etmiştir. "savaş asilerin (konfederasyon/güneyliler) tercih ettikleri bir çare. ben derimki istediklerini verelim" diyerek georgia ve özellikle south carolina'nın altını üstüne getirmiştir.

    iç savaş'tan sonra batıya kızılderililer ile savaşmak için gönderilmiştir. benim bildiğim kadarıyla kızılderililerden nefret etmediği gibi kendisini verdiği sözleri de tutmuştur.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap