461 entry daha
  • yapımcıların yeteneksizliğinden kaynaklanan hatalar olabilir, bunu anlarım. benim anlamadığım şey, düzeltilmesi hiçbir zorluk gerektirmeyen saçmalıkların sürdürülmesidir. özellikle nickinin sonunda 92-93 ibareleri bulunan, sürekli real madrid seçen ve yapmayacağı mikropluk olmayan binlerce veled-i zinayı barındıran bir oyunda, suiistimal edilmeye açık bir ton özelliğin bulunması bana yeteneksizlik değil tamamen dangalaklık gibi geliyor.

    mesela oyunun ilk 10 dk'sında çıkmanın serbest olması. sanıyorum laglı maçlardan hemen çıkabilme opsiyonu sunmuşlar ama lagın fark edilmesi gerçek süreyle 10-15 saniye alır. onu da geçtim, bari gol olduktan sonra çıkmayı engelleyin. şu oyunda ilk 10 dk'da gol attığım 10 maçtan 8'inde karşı taraf çıkmıştır. geri kalan 2 kişi de muhtemelen ilk 10 dakikada çıkabileceğini bilmiyordur. az önce mesela yunan bir elemanla oynuyorum. daha maçın başında videoları geçmeyerek sokrate'a kadar yedi ceddine küfretmeme sebep oldu. maç başlayınca baktım, adam hareket etmiyor. neyse bilgisayarın başına dönene kadar kendi sahamda top çevirdim, adam geldi, 2-3 dk sonra gol attım, çat çıktı oyundan. dellendim tabii direk mesaj attım "sana insanlık yaptık, hayvanlık gördük pezevenk. atan medeniyetin tohumunu atmış sen zerre nasiplenememişsin. sorun bana saygısızlık yapman da değil, beni yanlış tanıman" dedim. wtf dedi. dedim sikerim gamepad'inin analog kolunu benle doğru konuş girsek 24 saatte alırız yunanistanı. sonra götü yemedi blacklist'e ekledi. ama bulacam o piçi yunanistan'da. mustafa sandal dinleyerek öldürecem.

    bundan daha da gerizekalıca bir durum var. oyun sırasında start'a basıp menüye dönülebiliyor. pes'in gerizekalı yapımcıları bile top oyundayken çıkmayı engellemişler ama ea kendince "top sendeyse oyunu durdurabilirsin" sistemi eklemişler. o sistem de götüm gibi çalışıyor. adam defansta pas hatası yaparsa top sana değmeden oyunu durduruyor ve pozisyonu soğutuyor. aynı şey seken toplar için de geçerli. top rakip oyuncunun götüne falan çarparsa bilgisayar topu onun ayağında sayıyor. böylece tüysüz resimlerini renderlayıp sol alta koyan, sinirlerimi tepeme çıkaran ergen nüfusa gün doğuyor. ananı siktim liseli.

    son olarak şu momentum sistemini de destekleyen olabilir ama bari bir kapatma seçeneği verin. bıktım lan son dakikada gol yemekten. bomboş oyuncu topu kasten taca atıyor, adamlar diplerindeki oyunculara pas veremiyor, yanından geçen topa dokunmuyor. sikerim sizin katacağınız heyecanı. ben oyuncular kendi aklına göre davranıyor diye pes'i bıraktım, fifa'da bunun meşrulaştırılmış haliyle karşılaştım. 4 maçta üst üste son dakika golü yedim lan. bunlardan birinde de 90'da yedim 90'da geri attım ve 120'de bi daha yedim. tabii sonra telefonu duvara fırlattım, sonra bu yaptığım mallığa sinirlenip sandalyeyi yere vurdum, kırılan ayağı duvara fırlattım ve ayağın sekip direk çöp kutusuna girmesi üzerine iyice sinirlenip "lan o kadar şanslıyım da niye son dakkada yarrak yarrak goller yiyorum" diyerek bi de mouse'u parçaladım. yemin ediyorum fırlatacak bir şeyim kalmadı, ucuzundan kalem falan fırlatıyorum artık o da sinirimi almıyor. am bitleri.
162 entry daha
hesabın var mı? giriş yap