2 entry daha
  • pahalı ve zahmetli bir hobi. bu işe adım attığınızda öncelikle sabırlı olmanız gerekiyor. öyle birden hadi bitkileri ekleyeyim tamam olsun demekle olmuyor. her şey sırayla. suyun oturmasını bekleyeceksiniz haftalarca, bitkiler yavaş yavaş konulacak. sonra yine suyun oturmasını bekleyeceksiniz. akvaryumun içerisine eklenecek olan canlılar suyla, bitkilerle uyumlu olmalı araştıracaksınız, inle eleyip sıkı dokumanız lazım. mesela akvaryuma aldığınız kütüğün içinden çıkan ve nasıl saatlerce canlı kaldığı merak konusu olan 2 adet kedi balığı bütün planlarınızı değiştirebilir. kullanacağınız kum, filtre, ısıtıcı , takviye co2 her şey çok önemli.
    o kadar emek verdikten sonra elma salyangozlarınız otlarınızı yerken ve yerlerinden çıkartmaya çalışırken sinir krizi geçirebilirsiniz. akvaryumun yerini ısı ve ışık açısından özenle seçerken ve evdeki her eşyanın yerini bu sebepten dolayı değiştirdiğinizde yazın aşırı sıcaklar nedeniyle sıcağı sevmeyen kiraz karideslerinizin birer birer öldüğünü görünce ağlayabilirsiniz.
    ama düzen oturduktan sonra akvaryumun karşısına geçip saatlerce sanki okyanusu izliyormuş gibi hissetmeniz bütün emeklerinizin hakkı vermektedir. yine de sabrı olmayan heves etmesin.
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap