11 entry daha
  • şahsen zerre samimi bulmadığım insanlardandır..

    şöyle bir haber var.. http://evrensel.net/haber.php?haber_id=83193

    bir zaman sonra link ölebilir diye özet geçersek: kendisinin ve dolayısı ile temsil ettiği doğa derneği'nin duruşunu sorgulayan ve eleştiren hes karşıtlarına “derenin suyunu şirketler, insanlarını da siyasi partiler yağmalamaya çalışıyor. ikisini de vermeyeceğiz. bugüne kadar bu konularda ağzımı açmadım. ödp, tkp, emep bu vadilerdeki hes mağduru insanları siyasette ele geçirebilmek için plan ve projeler yapıyorlar. platform kuruyorlar. önemli bir platform da derelerin kardeşliği. ele geçiriyorlar, bunların içinde dolaşıyorlar, vadi vadi geziyorlar. bütün hikaye bu.” diye yanıt verince; haklı olarak "sermayenin hizmetinde kendinsine proje kapmak ve oradan nemalanmak derdinde olduğu anımsatılmış..

    çevremdeki pek çok kişinin doğa derneğini algısını da özetleyen sözcüklerle kaleme alınmış sahiden de..

    yazıdaki "avrupa birliğinin emperyalist projelerinden beslendiğinizi cümle alem bilirken bu tarzınızla ab deki patronlarınıza ve akp hükümetine yaranmayı amaçladığınızı anlamamız zor değil. avrupa birliğinin su direktifi doğrultusunda çalışmalar yaptığınızı ve kamu-stk-şirket eli ile havza yönetimlerinde söz sahibi olmak ve buralardan nemalanmak uğruna halkın sosyalistlerle birlikte verdiği mücadeleyi küçümsemeye çalışmak eken’in haddi değil. “vadi, vadi geziyorlar” dediğin insanlar o yörenin insanları, sizin gibi ab devşirmesi insanlar olmaması bakımından desteği çokça hak ediyorlar. " yorumu** ayrıca kayda değer..

    **
    ekleme: bu arada hala samimi bulmamakla birlikte, belirtmeliyim ki çevre-orman bakanına doğa katili haklı sıfatını kullanması, onunla davalık olması; linkini verdiğim makaledeki bakanlıkla özel görüşme ithamına prim vermememi sağlıyor.. bir dönemdir, çevre orman bakanını eleştirdiği ve doğa koruma politikasına karşı çıktığı için, doğa derneği'nin arazi çalışmalarına izin verilmemekte, ve her çalışmalarını sabote edilmektedir.. bu durum asla kabul edilemez..

    ayrıca yazıdaki bel altı vuruş olan avrupa birliği projeleri konusunu da sıkıntılı bir durum var. bugün orman bakanlığı ile benzer düşüncelere sahip değilseniz ya da toleranslı davranamııyorsanız sizin akademik çalışmalarınızı gerçekleştirmenize keyfi izin vermeyebiliyorlar.. stkların bangır bangır tabiatı koruma kanuna karşı çıkışına bir sebep de bu.. ab projelerinden destek almadan türkiyedeki doğa koruma alanında çalışmaya çalışan çok az stk ayakta kalabilir..

    tamam samimi bulmuyoruz, ama eleştirilerimizde gerçekçi de olmak gerek..
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap