1 entry daha
  • 1868 deki meiji restorasyonu ndan 1947 de yerini modern japonya ya bırakana kadarki kısa ömründe büyük izler bırakmış imparatorluktur.ilk kez 1905 te ruslara karşı kazandıkları savaşla (bkz: rus japon savaşı) batının dikkatini üzerilerine çektiler ve eyvallahlarının olmamasından ötürü uzun süre uzak doğuda sömürgeleri bulunan avrupa devletlerinin kabusu olmayı başardılar.

    2.dünya savaşı esnasında mücadeleci,inançlı acımasız ordularıyla müttefiklere kan işetmiş imparatorluktur japon imparatorluğu.

    bilakis japon donanması ;pasifiklerde, singapurda ve malayada ingiltere ve amerika birleşik devletlerin donanmalarını tabiri caizse sikip atmıştır.çin de nanking katliamı ve manilada manila katliamı gibi insanlık tarihinin en vahşi katliamlarında gene japon ordusunun imzası vardır.

    altaki linkte ikinci dünya savaşı sırasında ulaştıkları en geniş sınırlar mevcut.adamlar neredeyse avusturalyayı zapt edeceklermiş görünce dibi düşüyor insanın.kore, çin, singapur, mançurya, filipinler, endonezya,malezya ve kısmen sovyet rusya yı istila etmişler.
    (bkz: http://en.wikipedia.org/…reater_japanese_empire.png)

    yanılmıyorsam almanya kayıtsız şartsız teslim olduktan yaklaşık 6 ay sonra japonya teslim olmuştur.oda 2 atom bombası yedikten ve müttefiklerin(sovyet rusya,amerika birleşik devletleri,ingiltereve avusturalya) tamamen yanlız kalan imparatorluğa dönmesinden sonra.atom bombası atılmasaydı savaşın minimum 1 sene daha uzayacağı yönünde güçlü tahminler mevcuttur.

    genel olarak kara avrupasındaki mücadelelere yoğunlaşılır ikinci dünya savaşında.imparatorluk japonyasının uzak doğuda ki inanılmaz başarısı 2.planda kalır hep.sözlüğün konuya olan ilgisi de bunun bir göstergesi zaten.

    (bkz: yamaşita tomoyuki)
    (bkz: pasifik savaşı)
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap