8 entry daha
  • renkleri yasadigi enleme gore kalitsal olarak koyu gri-siyahtan beyaz renge degisen, asyanin soguk ve kuzey bolgelerinde rastlanmasi muhtemel bir orta boy calisma kopegi turudur.
    gerektiginde sifirin altinda 40 , 50 derece sicakliklara kadar dayanabilirken onu plajda kostururken gormeniz de mumkundur. yogun tipi yagislarinda kendini kara gömerek uyuyacagi yeri içgüdüsel olarak hazirlar. sicak havalarda ise beton veya pek isik almayan serin bir yerde yatarak gündüzü geçirmeyi tercih eder.
    basik ve kasli yapisi soguk havada uzun mesafelerde dayanikli olmasini saglarken uzun tüylü ve güçlü kuyrugu keskin manevralarda denge saglamasini amaclar.
    huskyler, yüzyilllar önce avrupalilar tarafindan kitanin kuzeyine uyum saglamasi amaciyla o yörenin çoban köpekleriyle birlestirilerek bugün kanada malamutu olarak bildigimiz irki üretmislerdir.

    egitimi çok zor ama bir o kadar da zevklidir. disipline çok ihtiyaç duyarlar. genel olarak basina buyruk tavirlari ve yavrulardaki hareketlilik ve oyunbazlik zaman zaman çileden çikartsada sehir ve ev ortamina çok rahat uyum saglayan, insanlarla barisik bir kopektir. sahibini sasirtmayi o kadar sevmese ve bekçilik yapamasa da kuzey amerikali akrabalarindan çok daha dayanikli ve süratlidir. kar üzerinde en hizli hareket eden canli olarak bilinir. çok kisa mesafelerde ulastigi inanilmaz hiz ve hemcinslerine karsi baski kurma istegi sokakta bazi sorunlara yol acabilir.

    (bkz: alex)
259 entry daha
hesabın var mı? giriş yap