8 entry daha
  • geçen gün bi kitapta okuduydum. uçk'ya büssürü büssürü kötü sıfat takılmıştı. tahminimce çoğu doğrudur. fakat bi tanesi beni üzdü. derdimi diyeyim; kızım sana diyorum gelinim sen anla minvalinde.

    uyuşturucu kaçakçılığı. illegal örgütlerin çoğu bu sebeple suçlanır. fakat geleceği de görmek lazım bi yandan. burjuva hukuku mantığına sığınmayalım; yasalara göre suç, o yüzden hesabını versinler olmasın. daha demincek genç bakış izliyordum; ümit kabasakal diyordu ki, türbana karşıyım demiyorum ama, şu anki mevzuata göre türbanlıların üniversiteye girmesi yasak. kck için de aynını dediydi. yasalarımıza göre anadilde savunma hak değil vs.

    benim kafam öylesine basmaz. ben kendi idealimdeki adalet anlayışına göre bir şeyin suç olup olmadığını tespit ederim. sonra bunun mücadelesini yaparım. şu ana kadar ki hak mücadeleleri de böyle olmuştur. burjuva hukuku ilkin suç demiştir, sonracıma geri basmıştır. devletin, meclisin hiç duymadım ki, "siz özgürlük istemiyonuz ama ben size vereyim" desin. demez.

    idealim diyor ki, bundan seneler sonra uyuşturucu legal olacak. hafif hafif başlayacak, sonra doz artıcak, toz duman olacak ortalık. overdose'a, altın vuruşa kadar yolu var.

    o yüzden hiçbir örgüte, yasadığı uyuşturucu kaçakçılığından ötürü kötü gözle bakamam. bunu yapabiliyor olsam, başta niye silahlandınız bakiim siz, pis teröristler demem gerekirdi. adı üzerinde yasadışı örgüt. at alayını içerü, sempatizanları dahil. oysaki ben, şahsi mezhebimce dünyadaki hiçbir gerilla örgütüne, silahlı direnişe sempati duymam. nassı bi algıysa, sempatizanlarını severim ama.

    sözlükteki uçk sempatizanlarını da seviyorum haliyle.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap